General

Les agulles de la Basílica de Benissa, entre l’expectació i l’estupefacció

La Basílica de Benissa amb els pinacles instal·lats

Els pinacles o agulles que han coronat la Basílica de Benissa no han deixat ningú indiferent. El gran desplegament de mitjans tècnics que va començar el passat 24 de gener, i ha deixat inhabilitat parcialment l’aparcament de la plaça durant tres mesos, va generar molta expectació.

Les grues van pujar les agulles aquest dilluns davant la urgència de deixar lloc lliure per a poder muntar la carpa que començarà a utilitzar-se aquesta nit en la coronació. Això ha provocat que a pesar del temps transcorregut encara quede pendent cobrir la fusta que ha quedat visible amb plaques de zinc i coronar les agulles amb les estrelles metàl·liques, que se suposa que haurien d’haver estat a temps per a celebrar les festes del 400 aniversari.

El disseny d’aquests pinacles es diferencia molt dels que incloïa el projecte original, els quals tenien major alçada i eren més elaborats. Tot i que a algunes persones els agrada el resultat, molta gent considera també que aquest afegit resulta un pegot sense relació amb la imatge de la resta de la basílica. Comentaris com “horrible”, “Disneyland Benissa”, i “Pastitxe de principis del segle XX” s’han pogut veure per xarxes socials.

Les agulles, font de mems

Amb tot aquest context, no han tardat a aparéixer els mems, imatges iròniques que van circulant per xarxes. La seua semblança a cucurutxos de gelat o un tros de formatge que vol menjar-se un ratolí, la decepció de fer una comanda a AliExpress i que t’arribe una cosa molt diferent, són només alguns dels que han aparegut.


Comentaris a la notícia

sebastian

Li done lectura a la notícia relacionada del 28-04-2016 i no entenc l'estupefacció, donat que la teulada sembla reparada i les agulles en procés de finalització.
De veres les volem més altes, tot i saber que, per a elevar-les, han fet falta ambdós supletoris per a les grues?


Voleu deixar un comentari a la notícia?