General

La policia local de Benissa inicia una campanya de conscienciació sobre l’ús dels patinets elèctrics

La policia local informa un conductor de patinet

A causa de l’augment significatiu de Vehicles de Mobilitat Personal que circulen pels carrers i vies de Benissa (patinets elèctrics principalment), la policia local de Benissa ha posat en marxa una campanya preventiva, amb la finalitat d’informar de les normes de circulació que afecten els conductors d’aquests vehicles, així com detectar i denunciar als conductors infractors que posen en risc la seguretat de la resta d’usuaris de la via.

Els agents estan fent una sèrie de controls policials, que durant la primera fase seran merament informatius (excepte infraccions greus), però posteriorment es dirigiran a identificar i denunciar les infraccions que cometen els conductors d’aquests vehicles.

La Policia Local recorda, de manera general, que les normes de circulació dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) impedeixen la circulació per voreres, zones per als vianants, travessies, túnels urbans, vies interurbanes, autopistes i autovies que transcórreguen per la població. A més, recorda que no són vianants sinó vehicles amb caràcter general, estan també obligats a sotmetre’s a les proves de detecció d’alcohol i de drogues, sent la taxa màxima permesa la mateixa que per als conductors de bicicletes.

L’Ajuntament de Benissa i la policia local, a més, estan treballant en la modificació de l’ordenança de trànsit per a regular la seua circulació. Actualment, les infraccions amb VTM poden suposar sancions d’entre 80 i 500 euros.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?