Cultura

S’obri un centre juvenil amb discoteca que no dispensarà alcohol

L’arquebisbe de València, Agustín Garcia-Gasco, inaugurarà aquesta vesprada a les 18 hores a Benissa un centre d’oci alternatiu per a joves que serà dirigit per la congregació de les Franciscanes de la Immaculada. Les noves instal·lacions, situades en ple nucli antic del municipi -al carrer Tello-, duen el nom de “la Casa del Sol i la lluna”.

D’entre els serveis amb què comptarà el nou centre d’oci juvenil de Benissa destaca sobretot l’oferta d’una discoteca en què se serviran begudes sense alcohol. A més, l’edifici es completa amb una sala de concerts, un observatori astronòmic, una sala de conferències i d’ordinadors dotats amb accés a internet així com una aula ecològica i tallers de televisió, cinema, ràdio i literatura. Totes les activitats que es realitzen en el centre estarà supervisades en tot moment per monitors especialitzats.

La “Casa del sol i la lluna” ha estat finançada per la Fundació Abargues que les Franciscanes de la Immaculada regenten a Benissa “per a la formació cristiana dels xiquets i els joves”, segons van informar fonts de la congregació religiosa.

La iniciativa permetrà a la joventut del municipi i de la comarca disposar d’un lloc obert durant el dia i la nit en què podran ocupar el seu temps amb diferents activitats que tindran una major difusió els caps de setmana. En aquest sentit, les noves instal·lacions romandran obertes els divendres, dissabtes i diumenges de 19 hores a tres de la matinada. Mentrestant, de dilluns a divendres el centre obrirà les seues portes en horari de matí i vesprada i està prevista també la seua obertura durant els festius i vacances. La primera activitat que s’oferirà en la “Casa del Sol i la Lluna” tindrà lloc demà dissabte amb el concert del cantautor Carlos Chauen.

Escola infantil

En l’actualitat les religioses Franciscanes de la Immaculada dirigeixen també a Benissa una escola infantil creada per la Fundació Abargues que rep el nom de la religiosa que la va fundar, Luisa Vives Abargues, també membre de les mateixa congregació i que donà en testament els seus béns heretats per a la seua constitució.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?