Cultura

Professionals de l’educació analitzaran a Benissa la multiculturalitat dels centres docents

La seu universitària La Marina albergarà les IV Jornades d’Educació que aquest any duen per títol “Referents de qualitat per a la resolució de problemes interactius d’educació”. Aquest fòrum de debat es desenvoluparà els dies 7, 8, 14 i 15 de maig amb un complet programa de ponències a càrrec de catedràtics i professors de distintes entitats docents com la Universitat d’Alacant, la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, la Universitat d’Estrasburg, el IES Pere Maria Orts d’Ondara o el Amanecer de Xàbia, entre uns altres. Aquestes jornades estan organitzades per la Universitat d’Alacant, el CEFIRE de Benidorm i l’Ajuntament de Benissa.

L’objectiu principal de les Jornades d’Educació és conèixer l’estat de la problemàtica d’interacció i facilitar els instruments al professorat per a millorar la seva comesa en la resolució dels problemes derivats de la convivència educativa. Així mateix, es pretén també millorar la comunicació entre professors i alumnes amb la finalitat de facilitar la conducta no agressiva i oferir propostes didàctiques per a aconseguir una bona educació convivencial. Per a això es parlarà de temes com el fracàs escolar, la realitat multicultural, la interculturalització com a prevenció de la xenofòbia i el racisme, la participació de la família en la interacció educativa, models d’educació, mediació en situacions conflictives, etc.

Aquesta iniciativa va dirigida a estudiants universitaris, diplomats en magisteri i turisme i llicenciats en Psicopedagogia, Filologia, Geografia i Història, Humanitats, Traducció i Interpretació i Sociologia i dóna la possibilitat de reconeixement de 2’5 crèdits de lliure configuració. La matriculació serà gratuïta per als professors en actiu i se certificaran 30 crèdits. Està prevista la participació de professors i catedràtics especialitzats com Salvador Peiró, Jesús Martínez, Francisco Martín, Mariano Real, Juan Vaello, Antonio Mula, Emilia Tonda i Joana Noguera, entre uns altres.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?