Cultura

Primera mostra gastronòmica multicultural a l’institut

L’Institut d’Educació Secundària Josep Iborra ha dedicat enguany les activitats extraescolars de l’últim dia del trimestre al tema de la multiculturalitat. La jornada va començar amb un cinefòrum organitzat pels departaments de Música i d’Història. La pel·lícula projectada, “Flores de otro mundo”, de la directora Icíar Bollaín, va donar pas després a un col·loqui sobre el tema de la immigració, el pluralisme i la tolerància. Paral·lelament, el departament de Biologia i Geologia realitzava un taller de prevenció de riscos geològics i, per la seua banda, el departament de Física i Química un altre sobre obtenció de plàstic.

Els alumnes participants van començar a destapar els plats típics de la gastronomia del seu país d’origen com eren: coques mores, pa suec amb caviar, pastís de marbre alemany, crêpes belgues i russos, porc agredolç, arròs amb panses i boletes d’arròs xinesos, pinxets d’Equador, etc., acompanyats de la recepta escrita en la llengua originària de cada alumne i traduïda al valencià. No faltaren els pastissets de moniato i el braç de gitano, dolços nadalencs més típics de la nostra comarca.

Aquesta primera mostra gastronòmica fou organitzada per la professora encarregada de l’ Educació Compensatòria per a alumnes estrangers, ajudada pel departament d’Orientació. Al mateix temps, els alumnes recitaren poemes en les llengües nadiues: xinés, alemany, francés, anglés, castellà argentí, àrab i rus, coordinats per la professora de teatre. Tot seguit els professors que han participat en el curset del CEFIRE de balls típics d’arreu del món s’encarregaren d’anar ensenyant les passes de cada ball als més agosarats mentre sonaven els ritmes originaris de cada país.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?