Cultura

Nit de sentiments i reivindicacions en el recital de Llach i Ventura

El Palau Sant Pere va canviar el so del baló i dels xiulets del àrbitres per les cançons, les melodies i la poesia de Lluis Llach i Feliu Ventura. Una nit màgica i un recital que va congregar a més de mil persones fidels a un dels artistes més representatius i volguts de la cançò en català. Llach tenia al seu costat a un jove de Xàtiva, Feliu Ventura, amb qui va compartir escenari i moltes coses més en una simbiosi que va ser molt aplaudida pel públic. Ventura va escollir les cançons del repertori de Llach i a l’inrevés, en una mena de comunió musical entrellaçada per sentiments purs i per reivindicacions d’ara i de sempre.

El concert formava part dels actes que la Regidoria de Cultura ha organitzat per a commemorar els vint-i-cinc anys dels Premis Literaris 25 d’Abril, aniversari al qual Llach va dedicar la cançò titulada “Aprendre”. A més a més, la seu de La Marina de la Universitat d’Alacant havia programat unes jornades de literatura i societat dedicades al fenomen de la Nova Cançò. Les ponències finalment no s’han celebrat però el recital, per sort, si. El mateix títol del concert, i una de les cançons de Fèlix Ventura, “Que no s’apague la llum”, feia referència a la unió i la germanor de tots els territoris de parla catalana, un vincle que una part de la societat continua posant en dubte i vol trencar.

El concert va estar farcit de proclames i de reflexions al voltant de la realitat que vivim. Així es va fer menció a la unitat de la llengua, a la militància d’esquerres, a l’acció destructiva dels camps de golf i a la renúncia als principis i a l’ètica quan s’arriba al poder. Ventura va dedicar una cançò a la seua ciutat, Xàtiva, mentre que Llach ho va fer a tot el territori amb “País petit”. El públic va gaudir de valent amb peces com “Viatge a Itaca” i “El bandoler”, entre d’altres, en un concert que restarà en el record durant temps.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?