Cultura

La Societat Lírica i Musical de Benissa intervè en la XVIII Campanya de concerts d’intercanvis musicals l’11 de setembre al Passeig Dolors Piera

Programa del concert
Programa del concert

La Banda de Benissa, dirigida per Miguel Ángel Grau Martínez, inicia un nou curs amb la seua participació en l’actual campanya d’intercanvis musicals. Els membres de l’agrupació asseguren un concert fantàstic en què realcen la presència d’alguns dels pasdobles festers que els han acompanyat des dels inicis.

L’actuació preparada per al proper dissabte destaca per la manera en què aquesta serà duta a terme, i és que els membres més novells faran gaudir el públic amb la seua interpretació. Així doncs, demostraran l’interès i dedicació que tant els representa, fent gaudir el públic a través de música tradicional.

El concert s’iniciarà amb la presentació del pasdoble dianer Segrelles, del compositor José Pérez Vilaplana; el següent pasdoble serà Primavera, d’Antonio Gisbert Espí; a continuació s’oferirà l’actuació de José Luis Valero. L’obra de José Teruel Vidal va ser estrenada l’any 2000 i, sens dubte, no hi ha festivitat als nostres pobles en què no sone. Després d’aquesta peça tan emblemàtica, la Banda de Benissa presentarà Caridad Guardiola del compositor d’Agost (Alacant) Antonio Carrillos Colomina. Vicente Marín, escrit per Rafael Doménech Pardo i José Aparicio Peiró, és un pasdoble que va ser escrit per a recordar la figura del professor Vicente Marín Sanz, i amb el pas del temps s’ha convertit en un clàssic de la música festera. Per últim, la primera part del concert acabarà amb Febrer, de Juan Calatayud Castelló; un pasdoble dedicat a les festes de Moros i Cristians de la localitat de Bocairent que se celebren en aquest mes de l’any.

La segona part del concert començarà amb la peça Educandos de Benejúzar de José Aparicio Peiró i continuarà amb Francisco Bravo de Manuel Carrascosa García. Tot seguit, s’interpretarà el pasdoble El Abuelo de Miguel Villar González. L’entrà, de Cristobal Mora Santos, és un pasdoble que també ha format part del repertori dels benissers i benisseres en totes les festivitats, i és per això que no han dubtat en incorporar-la en aquest concert. A continuació, els membres de la Societat Lírica i Musical de Benissa s’acostaran a la fi de l’actuació amb Pérez Barceló de Bernabé Sanchis Porta; un compositor que ha escrit diverses obres destacades, entre les quals es troben Aires Llevantins i Conchita Rubio. Finalment, l’agrupació musical acomiadarà el concert amb: Xàbia, de Salvador Salvà Sapena; el pasdoble per excel·lència que va ser escrit l’any 1976 i que hui encara resulta emocionant.

Els membres del grup portaran a la memòria un elevadíssim nombre de moments de festa viscuts als nostres pobles mentre sone la melodia d’aquests pasdobles, el que farà del concert una estona fascinant i memorable.

Des de la Societat Lírica i Musical de Benissa es vol convidar a l’acte de la XVIII campanya d’intercanvis musicals el pròxim dissabte 11 de setembre a les 22.30h al Passeig Dolors Piera de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?