Cultura

La Rondalla Cultural edita un disc compacte amb una recopilació de nadales

La Rondalla Cultural de Benissa va presentar a finals de la setmana passada el seu últim treball: un disc compacte amb una recopilació de nadales de caire popular. Aquesta iniciativa va sorgir arrel d’una proposta de la Conselleria de Cultura a fi de felicitar els Nadals amb una peça de música tradicional valenciana. El director de la Rondalla, Manuel Olivencia, ha dit que “estem molt contents perquè, la veritat, per a nosaltres és un gran orgull i suposa un reconeixement molt gran a la nostra tasca”. De fet, s’han editat vora 10.000 exemplars d’aquest disc compacte que es repartiran per tot el País Valenci&agrave dins de la felicitació nadalenca de la Conselleria de Cultura.

Olivencia ha comentat també que van treballar molt dur durant tot l’estiu a fi que el disc estiguera enllestit per al Nadal. L’enregistrament; es va fer durant dos dies al mes de setembre, a la sala multi-usos de l’Escola Municipal de Música i Dansa, a càrrec d’una empresa especialitzada de València contractada per la mateixa Conselleria de Cultura. El repertori està format per un conjunt de nadales populars i tradicionals “que van elegir entre les que més ens agradaven i s’adequaven a les nostres possibilitats”, assenyala el director de la Rondalla Cultural. Entre les peces sel·leccionades destaca la titulada “Ou”, una obra popular del segle XVI.

La Rondalla Cultural de Benissa es va fundar fa ara quinze anys, allà pel 1987. Actualment està integrada per 18 membres i Manuel Olivencia actua com a director des de fa huit anys. Aquest és el tercer disc compacte que han enregistrat i a finals de gener o principis de febrer eixirà un altre al mercat amb un repertori de música popular (jotes, boleros, havaneres, etc.). El disc compacte de nadales també es pot comprar a les tendes especialitzades al preu de huit euros. La presentació oficial d’aquest treball es va fer al saló d’actes de la seu universitària i comptà amb la presència d’un nombrós públic.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?