Cultura

La Diputació col·laborarà en l’habilitació del Taller d’Ivars com a centre cultural polivalent

Les antigues instal·lacions del Taller d’Ivars de Benissa es convertiran en breu en un centre cultural polivalent. Es tracta d’una vella nau industrial de finals del segle XIX i principis del XX, d’uns 1.320 metres quadrats dividits en tres naus, que va albergar fins la dècada dels vuitanta, aproximadament, una coneguda fàbrica de confecció de mobles. Aquest projecte ha estat inclòs en el Pla Especial d’Infraestructures de la Diputació Provincial d’Alacant, segons va indicar el propi president de l’entitat, José Joaquín Ripoll, en la seua visita a distintes localitats de la comarca realitzada el dijous.

Ripoll va passar per Benissa per a inaugurar, acompanyat per l’alcalde, Juan Bautista Roselló, i dos dels diputats de la comarca, Juan Roselló i Ana Kringe, entre d’altres personalitats, la urbanització de la glorieta per als vianants Germans Ivars, situada just enfront del Taller d’Ivars. Aquesta actuació va contar també amb la participació de la Diputació dintre del Pla Provincial de Cooperació a les Obres i Serveis de 2002. Dels prop de 317.000 euros invertits, l’administració provincial va aportar 138.232 euros i la resta, 178.684 euros, l’Ajuntament de Benissa. Les obres van acabar a l’octubre de 2003 i han consistit en la urbanització de la glorieta i del vial per als vianants amb tràfic restringit als veïns de la zona. També s’ha obert al públic un pàrquing subterrani.

El nou disseny de tota aquesta àrea que uneix l’Avinguda de l’Alcúdia amb el centre urbà de la ciutat, mitjançant un pas per als vianants que dóna accés a l’Avinguda del País Valencià, es completarà amb el projecte de rehabilitació del Taller d’Ivars. L’arquitecte redactor d’aquest, Pascual Giner, ha indicat que es mantindrà el valor conceptual i espacial de l’edifici, així com l’antiga coberta de fusta, les encavallades i els tirants metàl·lics. En el seu interior es desenvoluparan tot tipus d’activitats culturals, concerts, exposicions, representacions teatrals, etc., distribuïdes entre les tres naus de forma integrada o independent. El pressupost d’execució de les obres ascendeix a 940.000 euros, mentre que la contracta sortirà per un valor de 1.140.000 euros, segons ha indicat Giner.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?