Cultura

Joan Nave i Fluxà guanya el Premi Evarist Garcia

Joan Nave en la roda de premsa del Premi Evarist Garcia
Joan Nave en la roda de premsa del Premi Evarist Garcia

El treball “La cançó del terrisser” del benisser Joan Nave i Fluxà ha aconseguit el Premi de Teatre Breu en Valencià Evarist Garcia que impulsa la Diputació d’Alacant. L’obra, que relata amb un toc d’humor el patiment i les circumstàncies adverses que al llarg de tota una vida poden patir les persones, així com les diferents opcions per a afrontar-les, s’estrenarà dimarts que ve 17 de desembre a les 20.00h al Teatre Arniches.

El diputat de Cultura, i batle de l’Ajuntament de Benissa, Juan Bautista Roselló, que va presentar ahir el treball guanyador d’aquesta XIVa edició acompanyat per l’autor, ha assenyalat que “el Premi Evarist Garcia és va crear l’any 2000 per a fomentar i impulsar el teatre en Valencià, en una de les modalitats, crec que la més popular, de representacions breus, allò que anomenem sainets”.

Dotada amb 2.500 euros, l’obra guanyadora ha competit en aquesta edició amb unes altres nou i s’ha alçat amb el guardó per unanimitat. El grup alacantí Els Saineters serà l’encarregat de posar en escena aquesta peça que aborda també aspectes com la importància de la família o l’humor per poder afrontar la càrrega emocional que impliquen les situacions negatives. L’entrada a l’espectacle serà lliure i estarà limitada a l’aforament de la sala.

Joan Nave i Fluxà ha destacat la importància de convocar certàmens com aquest i ha manifestat que “l’obra reflexiona sobre totes eixes cuses que les persones, al cap i a la fi, anem acumulant durant la vida. És a dir, la vida és una i al llarg d’ella anem vivint, anem aprenent i anem sobrevivint. Diguem que hi ha una motxilla on acumulem carències o algunes cuses que ens haguera agradat que hagueren sigut diferents. Això normalment ho guardem i només ho traem amb les persones properes un dia que rebentem. Aleshores, l’obra reflexiona sobre eixe dia que rebentes i ho vaig intentar articular a través de l’humor”.

Joan Nave i Fluxà

Joan Nave ha estat vinculat des de sempre amb l’escenografia. Va néixer a Benissa, va estudiar Filologia Catalana a la Universitat d’Alacant, on va formar part de l’Aula de Teatre en Valencià i va participar com a actor en projectes com “En cap, cap, cap” (2007), “1-2-3 Molins” (2008), “Antaviana” (nominat com a millor Actor de Repartiment en el certamen Vila de Mislata, 2009) o “Morir o no” (nominat com a Millor Actor Principal en el mateix certamen en 2010).

En l’actualitat és membre de les companyies de teatre Saineters i La Sobreactuà al costat de les quals ha representat diFERENTS papers en obres com “Pare vosté la burra, amic” (2009), “Tres tristos traumes” (Primer premi com a actor principal en els certàmens Alacant a escena i Vila de Mislata, 2011), “Deixa’m que et deixe” (Premi Evarist Garcia, 2012) o “Mandíbula Afilada” (2013). La seua afició pel teatre, tant en l’àmbit de l’escriptura com en el de la interpretació, i el seu interès per com l’humor constitueix un pont important en el creixement humà, el van dur a formar-se en el camp de la risoteràpia a l’Institut TERP, a Barcelona.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?