Cultura

El benisser Joan Nave guanya el premi al millor actor del Certamen de Mislata

Carta (foto del flickr de Pink Sherbet Photography)
Carta (foto del flickr de Pink Sherbet Photography)

El 6 de maig vaig anar a l’Ajuntament de Benissa per a registrar la meua carta dirigida al batle i escrita amb data de 2 de maig de 2011.

Quan el batle em va veure va tancar la porta perquè estava parlant per telèfon. Quan ja me n’anava va eixir i em va cridar. Per a la meua sorpresa em va dir que mai més parlaria amb mi i això d’una forma prou agressiva, la qual cosa segons el meu parer resulta indigne per a un batle.

Tot això com a conseqüència de la meua carta en la qual exposava la meua opinió sobre el seu últim discurs davant dels Veïns de Benissa el dia 14 d’abril.

En la meua carta tan sols expose els meus dubtes i la meua opinió sobre els temes que es van tractar en aquell discurs. No comprenc els seus raonaments ja que promet coses que en realitat no compleix, ja que abans de les eleccions sempre ha repetit el mateix, ha guanyat les eleccions i les promeses han desaparegut.

Pense com a ciutadà, i com a persona meresc un tracte diferent al que em va donar esta persona amb les seues paraules. En una democràcia tenim el dret a expressar la nostra pròpia opinió y el senyor batle hauria d’acceptar tant les crítiques com els elogis ja que serien ambdós útils per a les seues futures tasques.

El batle tampoc respon les meues cartes. Registrar-les a l’OAC no serveix de res. Falta tota mostra de respecte i cortesia.

La crítica pública és un dels pilars bàsics de la democràcia i després de 36 anys de democràcia, no permetre parlar a un ciutadà que exposa la seua opinió és com posar-li un boç perquè no parle més. És això democràcia? Hi ha llibertat d’expressió?

Un batle que dirigeix un poble i en el qual els ciutadans han dipositat la seua confiança hauria d’estar capacitat per a atendre les diverses opinions dels ciutadans que al cap i a la fi són els que paguem el seu sou.

Atentament,

Günter Klasen, resident de la zona costanera

Joan Nave amb el premi de millor actor
Joan Nave amb el premi de millor actor

El passat divendres 16 de Desembre es va celebrar l’acte de lliurament de premis de la XXIXena edició del Certamen de Teatre “Vila de Mislata” (Horta oest). En aquesta ocasió,
i com ja va passar el passat 3 de setembre amb la mostra “Alacant a escena”,
el benisser Joan Nave es va emportar el premi a millor actor.

Cal destacar l’èxit obtingut per la companyia la Sobreactuà que,
amb l’obra “Tres Tristos Traumes”, va rebre 3 premis més, a part del ja comentat de Joan Nave, de les 6 nominacions a què optava:

  • Premi Millor Actor (Joan Nave)
  • Premi Millor Director (Tomàs Mestre)
  • Premi a tota l’obra per la correcció en la dicció i l’ús de la llengua (amb dotació econòmica)
  • 3r Premi al Millor espectacle (amb dotació econòmica també)

El Certamen

Mislata, a hores d’ara, s’ha consolidat com a la ciutat del teatre en valencià. La majoria d’actrius i actors valencians (Carles Alberola, Alfred Picó, etc), les companyies de renom (Albena Teatre, La Dependent) i els principals dramaturgs i autors del País (Pasqual Alapont, Rodolf Sirera) han mostrat els seus treballs en el petit i acollidor escenari del Teatre de Mislata.

L’any que ve se celebrarà l’edició número trenta i, amb ella, i a pesar de retallades econòmiques, la confirmació que hi ha un públic receptor que valora i demana cultura en llengua pròpia.

El grup i l’obra

Joan Nave actuant a Mislata
Joan Nave actuant a Mislata

La Sobreactuà és una companyia jove que naix a partir d’altres grups de teatre de la ciutat d’Alacant tals com Saineters, amb quinze anys d’existència i un fum d’obres i premis aconseguits pel camí. Aquest grup destaca dins del panorama teatral de la ciutat per la seua proposta compromesa i coherent de teatre fet, principalment, en la nostra llengua. En aquesta edició representaren Tres Tristos Traumes, de Pasqual Alapont, una comèdia on la paraula àgil i l’anècdota versemblant aconsegueixen del públic setanta minuts d’atenció i tensió, on la rialla continua està assegurada.


Comentaris a la notícia

Xavi Ivars

Enhorabona Joan!!!


Voleu deixar un comentari a la notícia?