Cultura

Inauguren l’exposició de pintura sacra de l’artista benisser “Benito”

Inauguració de l'exposició "Benito: Art i Religió".
Inauguració de l'exposició "Benito: Art i Religió".

Ahir va tindre lloc la inauguració de l’exposició “Benito: Art i Religió”, organitzada per la Comissió organitzador del IV Centenari del Convent Franciscà, en la qual s’ofereix una mostra de l’obra religiosa que va crear l’artista benisser Benito Puig Orihuel. A la inauguració van assistir el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, la regidora de Cultura, Pepa Martí i el Guardià del Convent, Jordi Escrivà, que van estar acompanyats de nombrosos veïns del municipi que no van voler perdre’s aquesta magnífica mostra.

L’exposició es troba situada al Claustre del Convent Franciscà de Benissa i està composta per 17 obres, en concret 4 escultures i 13 pintures, que es podran admirar fins el 6 de juliol, de dilluns a divendres, d’11.00 a 13.00

Benito (Benissa 1920-1999), artista auotodidacta, va dedicar la seua joventut al modelatge de figures, descobrint després altres tècniques com el treball de la fusta, el dibuix i la pintura. A Benissa, es poden admirar nombroses obres seues com l’estàtua de Dolores Piera, situada a la Glorieta que porta el seu nom, o la talla policromada de “Sant Miquel”, que es pot admirar a l’Església de la Puríssima Xiqueta. Nombrosos dibuixos seus van aparèixer als diaris Levante i Informació. També va realitzar algunes de les portades dels llibres de festes de Benissa, concretament en 1963 i 1967.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?