Cultura

Gemma Miralles i Joan Nave, en el IV Torneig de Dramatúrgia

Gemma Miralles i Joan Nave
Gemma Miralles i Joan Nave

Els dramaturgs alacantins Gemma Miralles (La Pelailla d’Alcoi) i Joan Nave (El Garroferet de Benissa) s’enfronten en el ring teatral de l’Arniches, hui 8 de gener a les 19h, en els quarts de final d’Alacant del IV Torneig de Dramatúrgia de l’Institut Valencià de Cultura.

La quarta edició del Torneig de Dramatúrgia Valenciana enfrontarà huit “pesos pesants” valencians de l’escriptura teatral en un torneig en el qual els textos d’aquests autors, de 30 minuts de duració, seran interpretats per actors professionals en combats per parelles i en els quals el públic assenyalarà el vencedor en una votació. Amb això, es pretén “fer soroll” amb la finalitat de “visibilitzar” el treball d’aquests dramaturgs i arribar a nous públics.

Aquest combat literari, que enfrontarà a huit dramaturgs de Castelló, València i Alacant, se celebrarà entre el 8 i el 29 de gener en les tres capitals. Es tracta d’una “emocionant i divertida activitat” nascuda dins del Festival Temporada Alta de Girona fa set anys, de la mà del dramaturg Jordi Casanovas, i que el 2016 i 2017 va organitzar a València Creador.es.

En aquesta edició participen els escriptors Gemma Miralles, Joan Nave, Lucía Sáez, Begoña Tena, Gabi Ochoa, María Cárdenas, Pasqual Alapont i Borja López Collado, i comptarà amb l’actriu Pilu Fontán com a Mestra de Cerimònies. La gran final se celebrarà al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

Gemma Miralles: La Pelailla d’Alcoi

Actriu i directora de teatre. Vinculada a la Cia. Teatre La Dependent d’Alcoi. De Sukei a Naima va ser el seu primer text teatral. Gemma Miralles és la Pelailla d’Alcoi

Joan Nave: El Garroferet de Benissa

És actor, dramaturg i llicenciat en Filologia Catalana. És fundador de la companyia Esclafit Teatre. Durant els anys d’universitat, va interpretar diverses obres, com: En cap cap cap (DDAA), 1-2-3 Molins (a partir de textos de Manuel Molins), Antaviana (de Dagoll Dagom i Pere Calders), Morir o no (Sergi Belbel). Joan Nave és El Garroferet de Benissa.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 7 de gener de 2020 al diari electrònic Alicante Plaza


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?