Cultura

Es compleix el 25é aniversari dels premis literaris

Aquest dijous es va celebrar el XXV aniversari dels premis literaris 25 d’Abril en un acte en què van ostentar la presidència d’honor els benissencs Bernat Capó i Pere Cabrera, impulsors, en els seus primers anys de trajectòria política, d’aquesta convocatòria. En aquesta ocasió, en la modalitat de narrativa curta, es va premiar l’obra “Dues parades a Terra Mítica” de Francesc Gisbert i Muñoz i en la modalitat de poesia el guardó va correspondre a Enric Monforte i Casañ per “Desert de pells”. Finalment, l’obra “Introducció a la biologia marina en el litoral de la Marina Alta” de Manuel Vicedo i Martínez i Meritxell Sancho i Gil, va guanyar en la modalitat d’assaig. Tots ells van obtenir un premi en metàl·lic de 2.000 euros.

També es van presentar les obres ja publicades que van guanyar la convocatòria en l’any 2004, l’obra de narrativa curta “Tríptic de pells en el mar” de Guillem Rosselló Bujosa i l’obra de poesia “Dos poals de sabó i un cabàs de no res,…” de Josep Vicent Cabrera i Rovira.

Aquests premis literaris sempre han anat lligats al “Certamen de Pintura Salvador Soria Vila de Benissa” des de fa ja deu anys, premiant també les millors obres plàstiques, que posteriorment s’exposen al públic. En aquest 2005 l’obra guanyadora va ser “Re-autoconstrucción” de Jesús Rivera amb una dotació de 5.000 euros, i es van atorgar dos accèssits a les obres “Istanbul” de Salvador Ribes Villalba i “19.02 Sèrie Poesia Muda” de Leopoldo Martínez Peñarroja.

A l’acte van assistir el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, la regidora de Cultura, Maria Llopis, els presidents d’honor, Bernat Capó i Pere Cabrera i un representant de l’institut de cultura Juan Gil-Albert, Ramón Baldaquí.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?