Cultura

El doctor Arribas assegura que els diàbetics poden fer una vida “normal”

La seu universitària de La Marina ha représ el cicle dedicat a la diabetis amb una nova conferència i col·loqui de la mà del doctor Luis Arribas, endocrinòleg de l’Hospital Marina Alta de Dénia. L’acte va estar presentat pel coordinador del cicle, Josep Xavier Esplugues, i va comptar amb una assistència molt gran de públic, molt d’ells malalts de diabetis, que va omplir el saló d’actes. El doctor Arribas va començar la seua xerrada advertint que tota la gent que pateix aquesta malaltia pot fer una vida “normal”, és a dir, com la resta de mortals, simplement “han de respectar unes normes sanitàries per a controlar la seua malaltia i res més”.

El problema derivat de la pujada i la baixada del nivell de sucre en la sang ha experimentat una gran evolució al llarg dels últims anys i ara els malalts tenen molt a dir. Així, Arribas va fer menció de dubtes i accions de la vida diària que poden plantejar-se als diàbetics. Des de si és bò beure alcohol, si convé fer exercici, quin i la seua intensitat, quines previsions i prevencions han de tenir en compte abans de fer un viatge, etc. Les respostes del doctor no s’allunyen de les recomanacions que se solen fer a la resta d’individus, és a dir, tot està permés amb moderació i control.

En aquest mateix sac entren les inquietuds dels joves diàbetics quan ixen de marxa o, fins i tot, propostes especialitzades per a malalts d’aquesta tipologia com poden ser les colònies o campaments d’estiu per a xiquets. A més a més, el doctor Arribas va expliar el tipus d’insulina que hi ha al mercat i els tractaments per a la diabetis que s’estan experimentant en l’actualitat. En l’apartat de suggeriments, Arribas va fer menció a anar alerta amb els productes etiquetats com a “específics per a diabètics” perquè la majoria són “una estafa”. Tot seguit es va obrir un amé col·loqui on el públic va plantejar els seus dubtes i el seu cas sobre aquesta malaltia i com la viuen.

Aquest cicle dedicat a la diabetis tindrà continuïtat el divendres 4 de juny amb una de les conferències que més expectació ha creat. De fet, està prevista la participació del científic Bernat Sòria, prestigiós catedràtic de Fisiologia que, si fa no fa, representa en el moment actual el futur dels recursos terapèutics contra l’epidèmica malaltia del sucre incontrolat.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?