Cultura

El CIBE-Bloc lamenta el trist espectacle produït amb els Premis 25 d’Abril

El grup municipal CIBE-BLOC lamenta el trist espectacle que està donant la Regidoria de Cultura, amb el tema del no pagament al guanyador dels premis “25 d’abril” de 2002. Guardó que va recaure en mans del cronista oficial de Xàtiva, Agustí Ventura, amb l’obra d’investigació, “Terç del senyoriu de les monges de Santa Clara de Xàtiva sobre els castells i viles de Calp, Altea, Benissa i Teulada en el període entre els anys 1325-1482”. Cal recordar que l’Ajuntament de Benissa encara deu 1.000 euros a aquest guanyador d’un dels premis 25 d’abril en l’edició de l’any 2002, concretament en la modalitat d’assaig, premis que hui mateix es lliuren en la XXVI edició.

Des del CIBE-BLOC lamentem que uns premis que l’any passat van complir 25 anys i que ja compten amb un prestigi assolit, passen per uns moments tan crítics. Cal recordar, que pels jurats d’aquests premis, han passat grans escriptors en llengua catalana com Joan Fuster, Vicent Andrés Estellés, Jordi Valor i Serra, i els benissencs Josep Iborra i Bernat Capó, etc., el que fa que aquests premis tinguen ja un renom i prestigi considerable.

Des del CIBE-BLOC no entenem que si el guardonat va aconseguir el premi i va ser apte pel jurat, per què ara se li dona l’esquena i lamentem tambè que aquest trist assumpte no s’haja arreglat d’una altra manera, és a dir, amb més tacte i d’una forma menys escandalosa i més subtil. Des del CIBE-BLOC no voldriem que als premis 25 d’abril, els passara el mateix que amb l’Espai Trobat, eixes intervencions plàstiques al carrer, que últimament tenen tan poc de nivell i creen més rebuig que ganes de passejar pel poble i gaudir de l’art al carrer.

Des del CIBE-BLOC esperem que la regidora de cultura, Maria Llopis es pose les piles amb aquest assumpte i potencie la Regidoria de Cultura, ja que és una de les regidores privilegiades amb una generosa dedicació exclusiva, que recordem que amb l’última pujada de sous d’enguany per a l’equip de govern del Partit Popular ha passat ha cobrar anualment 30.000 euros.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?