Cultura

El Calendari dels Brillants 2019 en marxa

Portada del Calendari dels Brillants
Portada del Calendari dels Brillants

Es tradició que el mes de maig els redactors del Calendari dels Brillants celebren un dinar de germanor. És una fita anual que acaba en un donar compte de l’exercici passat, parlament del director de la publicació seguit de les paraules de l’alcalde de Dénia com a president de la MACMA, entitat administrador del Calendari. Segueix una tertúlia oberta on els intervinents aporten idees i fan les observacions pertinents per a la bona marxa de la propera edició. És una amical reunió en la que participen a més dels redactors del Calendari l’equip de gestió de MACMA i la gerent de la impremta on es confecciona l’edició.

Jovi Lozano, gerent de MACMA i sots-director del Calendari informà als assistents de l’increment dels llocs de venda, llistat de nous subscriptors i les biblioteques i centres oficials que el sol·liciten. En l’edició de l’any 2018 el tiratge de l’edició ascendí a 1300 exemplars que s’han repartit en el nostre marc comunitari a més de Catalunya i les Illes Balears.

Joan Josep Cardona, director i propietari del Calendari donà a conèixer les línies mestres corresponents a la propera edició corresponent a l’any 2019 informant que es torna a la línia editorial antiga finalitzant l’etapa de monografies específiques. No obstant eixa decisió es conservarà el dossier central que estarà dedicat a l’any vicentí incidint en la presència de Sant Vicent Ferrer en la nostra comarca. La resta dels articles seran de lliure elecció per part dels autors. És un canvi de postura que pretén enriquir el contingut evitant la previssibilitat que un monotemàtic sempre comporta.

Entre altres novetats es tindrà un recordatori per al pintor benisser Josep Ivars Ivars, primer dibuixant del Calendari i autor de les portades inicials. És un tribut de gratitud de cara a un destacat artista de Benissa en menció al que seria el seu centenari de naixement.

El compromís dels membres de la redacció, MACMA, impremta que el confecciona i amics i seguidors del Calendari estimula a seguir editant un any més aquest clàssic de la literatura comarcal. És una evidència que es manifesta amb el seu proper número 32, cosa que l’ubica dins del curt nombre de publicacions consolidades i que gaudeix d’un fidel i creixent nombre de seguidors. Benissa, pàtria del Calendari, oferí dependències municipals per a la presentació del numero actual gaudint també de la projecció del documental “XXX anys del Calendari dels Brillants”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?