Cultura

Benissa obri els Espais d’Art Salvador Soria i la Casa Museu dels Abargues a partir del dimarts 8 d’Agost

La roda de premsa d'anunci d'obertura dels espais culturals
La roda de premsa d’anunci d’obertura dels espais culturals

Benissa serà un destí cultural referent a la Marina Alta amb l’obertura de diferents espais museístics. Aquest és l’objectiu que ha remarcat Mari Carme Ronda, regidora de Documentació i Espais Culturals, acompanyada per Vicent Gomis, tècnic d’aquesta àrea. L’obertura de l’Espai d’Art Salvador Soria i de la Casa Museu dels Abargues es veurà reforçada a partir de setembre i octubre donat que s’incorporaran possibles visites concertades per a grups a La Sala del Consell (també anomenada ‘Llotja’), el Molí del Quisi o la Casa del Tros de les Calcides.

Es tracta d’un moviment que busca despertar el gran potencial cultural i patrimonial de Benissa, que semblava oblidat per l’immobilisme dels darrers anys. Així ho significa Mari Carme Ronda, en manifestar que “quan el nou Govern accedeix a gestionar l’Ajuntament expressem la nostra intenció de canviar moltes coses que no estaven fent-se com toca, i una d’eixes és la política en l’àmbit cultural. Pensem que l’Ajuntament no estava promocionant la capacitat cultural i històrica de Benissa”. Ronda passa de les intencions als fets, assenyalant que per a impulsar aquesta política cultural “és imprescindible valorar el gran patrimoni que tenim i cal impulsar la museïtzació de diversos espais, com la Casa Museu dels Abargues, un lloc magnífic que conserva de forma original, tant l’estructura com el mobiliari d’una casa del segle XVIII”.

La Casa Museu Abargues
La Casa Museu Abargues

“La Sala del Consell també cal museïtzar-la, i a causa d’una restauració ha estat tancada. Ara l’obrirem. També anem a obrir el Molí del Quisi, la Casa del Tros de les Calcides o l’Espai d’Art Salvador Soria”, remarcava la responsable d’Espais Culturals, emfatitzant “l’impressionant col·lecció d’art contemporani, gràcies al certamen Salvador Soria – Vila de Benissa, amb 50 obres pictòriques” més la de l’últim guanyador, Tomás Sivera, autor de Xàbia que va véncer l’edició de 2017 amb ‘Salto a Europa’.

Es tracta, en paraules de Ronda, “d’un patrimoni artístic de gran valor econòmic i important que fins ara no s’havia exposat. L’exposició que tenim ara és permanent, i en un futur li donarem un major dinamisme per a ajudar a llançar artistes novells i a reforçar altres que ja estiguen consolidats”.

És fonamental donar constància que ara Benissa pot fer realitat aquesta museïtzació, tant de l’Espai d’Art Salvador Soria com de la Casa Museu dels Abargues, ja que el programa de la Generalitat Avalem Plus ha permés incorporar 6 persones, de les quals una conserge es destinarà a obrir, guardar i informar els visitants que vagen a ambdós espais museístics.

Per la seua part, el tècnic Vicent Gomis ha indicat que es planteja una primera fase d’apertura d’aquests dos espais artístics, obrint la Casa Museu d’Abargues a partir del dimarts 8 d’agost. L’horari de la Casa Museu serà de dimarts a dissabte de 10.30 a 13.30 i dimecres i divendres de 16.30 a 19.30.

L’espai d’Art Salvador Soria estarà obert de 10.30 a 13.30 de dimarts a divendres, i de 17.30 a 20.30 els dimarts, dijous i dissabtes. Es tracta d’horaris d’apertura on el visitant eventual tindrà informació de les obres com dels mateixos edificis d’una manera personalitzada.

D’aquesta manera l’Ajuntament dóna resposta a la demanda de la gent, aportant un atractiu pels visitants, pels turistes i pels benissers i benisseres, que poden passar una jornada completa pel centre històric del poble, gaudint del patrimoni benisser, de la seua oferta gastronòmica i també comercial. I és que en opinió de Mari Carme Ronda el turisme cultural és “fonamental, no només el de sol i platja, que ajuda a enfortir Benissa com a destí també per a gaudir de la gastronomia i de les compres en els nostres comerços”.

A partir del mes de setembre i també octubre s’incorporaran altres espais com la Sala del Consell, obrint també el diumenge. Altres llocs d’interés per a la regidoria de Documentació i Espais Culturals són el Molí del Quisi, la Casa del Tros de les Calcides, i també es valora incloure l’Ermita de Santa Anna, en aquests casos mitjançant visites concertades per a grups, telefonant al 96 573 40 38 o al 96 573 00 58 ext. 279.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?