Cultura

Arriba el Calendari dels Brillants 2021

Portada del Calendari dels Brillants 2021
Portada del Calendari dels Brillants 2021

Sense voler faltar a la seva cita anual acaba de posar-se a la venda l’edició número 34 del Calendari dels Brillants. Joan Josep Cardona, creador i director d’aquesta veterana publicació ja havia anunciat dins dels moments més durs del confinament a què ens havia condemnat la Covid 19 que no renunciaven a editar-lo de nou. Era una crida general a no caure en l’abaltiment i la tristesa. Era un sentiment compartit per tot el grup de persones que col·laboren en la seva confecció. L’esforç ha donat el resultat d’oferir un exemplar més gruixut que l’habitual per quan s’ha dedicat un dossier a enaltir el treball de totes aquelles persones que han fet possible la recepció de les tan necessàries ajudes que tots hem rebut durant el confinament. El tractament dels articles han estat encomanats a professionals especialistes en matèries que fixen la mirada en la medicina, el dret, l’economia, la igualtat i convivència en família, el sector de la restauració i una ampla mirada a la cultura.

S’ha eixamplat i reforçat la segona part del calendari en l’apartat científic amb l’article inicial del vicepresident segon de la Generalitat, el senyor Rubén Martínez Dalmau i l’aportació dels treballs de catedràtics de les universitats d’Alacant i València vinculats a l’estudi del canvi climàtic i la desertització. Són treballs molt qualificats que tracten de conscienciar de les mesures a prendre front al repte de salvaguardar la natura. Una novetat de la secció és la inclusió del color en els gravats i fotografies.

Contraportada del Calendari dels Brillants 2021
Contraportada del Calendari dels Brillants 2021

La resta de les col·laboracions de la miscel·lània posa molt d’interès a fer un cant a l’esperança tractant sempre de donar el toc optimista, i de vegades humorístic com és la forma habitual que els col·laboradors i col·laboradores mostren el fruit del seu treball. Una mirada especial cal posar-la en el comentari mensual de les llunes amb la història de Martí d’Àvila, metge de Benissa en l’any 1610 que amb relació humorística dóna fe de la curació d’una epidèmia gripal.

Les il·lustracions són de Ramon Pérez Carrió i dels benissers José Juan Vidal Porres i Alba López Soler. S’han comptat amb les ajudes de diferents firmes industrials del nostre entorn geogràfic i el suport institucional de la MACMA, entitat que engloba als ajuntaments de la comarca. L’obrador d’Avellà Gràfiques, de Pedreguer ha estat l’encarregat de la impressió.

El nou Calendari dels Brillants es converteix, una vegada més, en un esclat de serenitat, de joia i optimisme sense renunciar mai al tradicional sentit de bon humor.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?