Comunicat

Reiniciem Benissa denuncia que l’Ajuntament incompleix la moció contra l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia

Logo de Reiniciem Benissa
Logo de Reiniciem Benissa

En setembre del 2015 el grup Reiniciem Benissa presentava al Ple de l’Ajuntament de Benissa una moció contra l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia, la qual va ser aprovada per unanimitat de tota la corporació municipal. En un dels punts, s’acordava onejar la bandera de l’arc de Sant Martí a l’Ajuntament i en altres edificis municipals els dies 17 de maig, Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia; el 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI i el 18 d’octubre, Dia de la Despatologització Trans, així com posar el llaç vermell el dia 1 de desembre en commemoració del Dia Internacional de la Lluita contra la Sida.

Amb l’arribada de forces progressistes a les alcaldies i amb l’entrada de noves alternatives a les corporacions, tant en 2015 com al present 2019, cada vegada són més els pobles que se sumen a les reivindicacions amb caràcter nacional o internacional com a mostra del seu rebuig a qualsevol classe de discriminació.

Hui es commemoren els 50 anys de les revoltes de Stonewall. Hui, 28 de juny, és el dia internacional de l’orgull LGTBI. Hui celebrem que hi ha tantes maneres d’estimar com persones. Celebrem que Benissa és diversa i sempre ho serà. Malauradament, el govern del Partit Popular i CIBE, incomplint la moció aprovada també amb els seus vots, ha prescindit de penjar la bandera de l’arc de Sant Martí al balcó de l’Ajuntament. Al nostre poble creiem en la igualtat i la diversitat com a trets d’identitat propis i reivindiquem i recordem que els drets, la llibertat i dignitat de les persones s’han de treballar cada dia i no donar-ho per assolit.

La façana de l’ajuntament és més que una façana, és un espai de representació on aquelles persones que pensen que els seus drets no són respectats poden sentir-se secundades pels poders públics. L’ajuntament és la casa de tots i totes, no sols dels que pensen, estimen i viuen d’una determinada manera. La bandera de l’arc de Sant Martí devia estar hui penjada al balcó, i no fer-ho és no assumir la seua defensa.

*Aquest comunicat ha estat remés als mitjans de comunicació per Reiniciem Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?