Comunicat

Comunicat: Les 15 propostes per a plantar cara a la crisi d’habitatge, per Reiniciem Benissa

Des de Reiniciem Benissa no ens quedem amb els braços plegats, i després d’exposar la greu problemàtica que patim volem ressaltar 15 propostes indispensables per millorar i garantir el futur del nostre poble. És urgent posar fi a la Benissa d’escaparate que promulga el PP i CIBE, no podem permetre que ens passe el que ja està passant a les Illes Balears que els fills dels i les mallorquines no tenen cabuda i han de migrar a la península. Però no cal anar-se’n tan lluny, ja està passant en poblacions veïnes com Calp, Altea o Xàbia.

Les 15 propostes per plantar cara a la crisi de l’habitatge

 1. Crear una Regidoria d’Habitatge i dotar-la de personal tècnic i recursos econòmics suficients per a desenvolupar el total de les accions previstes.

 2. Establir una estratègia política de sòl públic​, amb objectius quantificables i revisables.

 3. Posar en marxa una Oficina Municipal de l’Habitatge que assumisca, entre altres accions, generar i gestionar una borsa d’habitatges a preus assequibles i condicions dignes i justes.

 4. Encetar un programa d’habitatge social municipal que ajude a cobrir la demanda d’habitatge dels benissers i benisseres.

 5. Dotar una partida pressupostària anual per a polítiques d’habitatge, amb especial atenció a l’habitatge públic.

 6. Adquirir habitatges per part de l’Ajuntament mitjançant el tanteig i retracte.

* El conveni amb la Generalitat Valenciana de tanteig i retracte permet que l’Ajuntament tinga prioritat en l’adquisició d’habitatges quan aquestes estiguen a la venda.

* Ara mateixa hi ha una partida de 100.000 euros per a aquests efectes que quedarà deserta.

 1. Invertir una part important dels milions del romanent de tresoreria dels últims anys en l’adquisició d’immobles i per fer un parc local d’habitatge.

*En 2021 i 2022 s’ha fet una excepció i s’ha permés que els ajuntaments feren ús del seu romanent. 

 1. Posar en marxa el Reglament d’habitatges buits i deshabitats de la Generalitat Valenciana, per tal de fomentar el lloguer i l’ús residencial.

 2. Fer un cens d’habitatges buits i deshabitats per tal d’incentivar la seua disponibilitat al mercat, especialment d’empreses i bancs amb, per exemple, més de 5 habitatges.

 3. Coordinar amb la Conselleria d’Habitatge la compra de pisos propietat de la SAREB que hi ha al nostre poble i que passen a formar part del parc d’habitatge públic de lloguer.

 4. Aturar la venda de sòl públic per part de l’Ajuntament de Benissa.

 5. Crear una Taula Local d’Habitatge com espai de participació que permeta unificar objectius i actuacions entre administració, entitats públiques i privades, professionals i agents socials.

 6. Fomentar i facilitar la creació de cooperatives d’habitatge, com les que ja han existit a Benissa

 7. Proposar als propietaris de cases envellides ajuda per a la reforma a canvi d’una cessió d’ús.

 8. Quan un edifici siga declarat en estat de ruïna per negligència o voluntat de la propietat, l’Ajuntament adquirirà el solar pel valor cadastral del sòl i serà incorporat al Registre de Solars Municipals.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?