Comunicat

Comunicat del grup socialista de Benissa

Les Escoles Velles de Benissa
Les Escoles Velles

Un treball final de màster, a càrrec de l’arquitecta benissera Reme Giner Ivars, ha sigut publicat recentment a la xarxa amb el títol “Les antigues escoles graduades de Benissa al llarg del segle XX. Arquitectura, Evolució del conjunt i patologia existent”.

L’estudi detalla de forma minuciosa l’estat actual d’abandó de les Escoles Velles i fa un repàs de la seua història. A més, es fa un estudi arquitectònic, compositiu i constructiu on es poden observar els trets més destacables i les solucions constructives utilitzades.

El treball destaca que l’edifici té una riquesa arquitectònica visible, on la simetria i la puresa de línies són notables. A més, s’esmenta la qualitat dels espais interiors gràcies a les seues dimensions i el protagonisme de la llum natural mitjançant els dos patis interiors i les grans finestres. Per últim, nomena que l’edifici va ser en la seua època un emblema per convertir-se en la primera escola pública de la zona.

Entre els problemes que pateix l’edifici, l’estudi qualifica com el més urgent la filtració d’aigua a l’edifici.

Com a conclusió, l’estudi deixa oberta la porta a un treball més exhaustiu sobre la patologia existent i les seues possibles solucions per tal de possibilitar la recuperació de l’edifici.

A la secció La Cambra d’Infobenissa es pot trobar el text complet del TFM sobre les Escoles Velles de Benissa així com l’exposició-resum del treball.

Manolo Juan
Manolo Juan

Quasi ha passat un mes des d’aquell 13 de juny i el Ple de Constitució. Els ciutadans de Benissa hem viscut una situación peculiar. Teníem Alcalde pero no govern municipal…El resultat electoral ha obligat al Partit Popular,
que no té la majoria,
a intentar consensuar amb els grups de l’oposició l’organització de l’Ajuntament.

El Grup Municipal Socialista es va marcar com a objectiu aconseguir un model més democràtic, reduint el nombre de càrrecs de confiança a un, limitant a un màxim de tres les dedicacions exclusives del regidors i rebaixant les retribucions en sintonia amb els nous temps i en consonància amb la majoria dels municipis espanyols.

Gràcies a les negociacions amb l’Alcalde dels grups Socialista, Compromís, Ciutadans i Reiniciem, l’Ajuntament de Benissa serà més transparent i participatiu ja que tots els grups municipals estaran presents en la Junta de Govern, el personal eventual o de confiança s’ha reduit a un, i les despeses per retribucions als regidors s’han rebaixat al voltant d’un 25 per cent.

Es tracta d’un nou camí, ple de dificultats. Des de l’oposició podrem controlar la dedicación i eficacia del govern municipal. Haurem de proposar tot tipus de mocions en benefici del poble, que , ara si, podran ser aprovades. Com a exemple la moció aprovada per unanimitat en el Ple Extraordinari del 8 de juliol demanat a la Diputació la modificació del projecte d’ obres d’adequació de la carretera a La Fustera que tantes crítiques ha provocat, en especial en relació a la instal·lació de mitjaneres.

Els Socialistes hem volgut en aquest primer Ple ser consequents amb les nostres paraules en el Ple de Constitució:
“Sr Alcalde, prenga nota: cal obrir les portes, donar participació, recollir l’opinió de l’oposició. Tinga en compte les nostres propostes, com les que hem publicat en premsa sobre l’organització de l’Ajuntament. Amb eixes condicions, trobarà en els Socialistes una oposició constructiva. Però, igualment vull dir-li que ens trobarà en una oposició ferma i radical contra tot allò que signifique retallades de les llibertats i retallades dels drets econòmics i socials dels ciutadans”.

Hem volgut fer un exercici de responsabilitat i permetre la governabilitat de l’Ajuntament, amb totes les reservas i sense donar un xec en blanc. Haguerem pogut aconseguir més coses, però la falta d’unitat entre els grups de l’oposició impossibilita, de moment, eixes millores.

Comencem a treballar, ja hem perdut un mes (per no parlar de nou dels 16 anys anteriors). Benissa no pot estar parada. Pensem que hem començat amb bon peu. Vigilants , negociant i aconseguint millores. És el camí.

* Manolo Juan, portaveu del Grup Municipal Socialista de Benissa,


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?