Comunicat

Col·lectiu el Runar

Després d’uns anys sense incendis forestals les serres i muntanyes de Benissa, Lliber i Xaló, tornaven a mostrar la seua bellesa natural per a goig de tothom. Indrets com els voltants del caseriu de Pinos, la partida de Marnes, el Tossal Aspre, les cases del Cau i de les Planisses, l’ombria de la Muntanya Llarga(Solana), el barranc del Baró i el del Cull,el “Penyó”…; tots plegats formaven un dels paratges amb més atractiu, possibilitats i interés ambiental, de les nostres rodalies pròximes. Una volta més, la mà intencionada, l’incendi provocat, ens arrabassava tot això que estimem i ens esforcem per conservar. I ens preguntem per què?
La prevenció d’incendis forestals pels voltants de la serra de Bèrnia i la Solana ha augmentat en efectius en els darrers anys, amb les Unitats de Prevenció de la Generalitat i l’inestimable dedicació de l’Associació Benissenca Anti Incendis(ABAI); no obstant, s’ha d’estudiar el seu reforçament.
Aquestes muntanyes de tant valor ambiental que compartim amb Xaló i Lliber, impliquen el deure ètic i la responssabilitat institucional d’ una línea de treball conjunta dels respectius ajuntaments, junt als col.lectius locals conservacionistes, que confluïsca en l’elaboració d’un plà especial de protecció i de revitalització econòmica del nostre medi rural.
El que no hem de permetre per cap mitjà és l’especulació de terreny, amb fins urbanitzables, fruit d’un delit ecològic, com és la provocació d’un incendi.
És moment d’iniciar a treballar conjuntament per conservar allò que estimem i sentim com nostre.
Col.lectiu el runar


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?