Cultura

Benissa s’incorpora a l’exposició “Emblemes de les nostres seus” organitzada per la Universitat d’Alacant

Presentació de l'obra feta per Joan Esquerdo Ivars a la Universitat d'Alacant
Presentació de l’obra feta per Joan Esquerdo Ivars

Una mena de retaule de ceràmica amb un paisatge de Benissa és el símbol triat per a formar part de l’exposició “Emblemes de les nostres seus” de la Universitat d’Alacant.

L’acte d’inauguració va tindre lloc ahir al rebedor de l’edifici del rectorat i va comptar amb la participació del rector, Manuel Palomar, i del batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, a més de la presència de diferents membres de l’equip de direcció i la corporació municipal, així com de l’autor de l’escultura, l’artista de Benissa, Joan Esquerdo Ivars. Natura de mar i muntanya, arquitectura rural i religiosa, agricultura,… són els trets que recull la peça, “components volguts pel nostre poble, per la seua bellesa i per ser mitjans que ens porten a la contemplació, el silenci, la serenitat”, assegura l’autor.

Juan Bautista Roselló ha felicitat al rector “per la iniciativa d’aproximar les seus, veritables tentacles de la Universitat d’Alacant a la província, i fer-les presents al campus”. El batle ha explicat la importància d’aquesta obra “en la qual es troben els elements més característics del nostre municipi: la ‘catedral’ de la Marina, el convent dels Franciscans, les cases de poble, el tradicional riurau, el perfil de la nostra serra de la Solana i, per darrere, el mar que banya les nostres costes”, ha dit.

Per la seua banda, el rector ha lloat la factura de l’obra i ha agraït la presència de l’autor en aquest acte inaugural. Palomar ha recordat “la voluntat de donar visibilitat i posar en valor les nostres seus”, i ha assenyalat el simbolisme d’aquests actes en els quals es donen cita els responsables dels equips de govern municipals, amb el de la universitat.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?