Pregunta: Papes Lolita

Estimat cronista,

M'agradaria conèixer la història de les Papes Lolita. Quins van ser els inicis de l'empresa, l'evolució i com està el tema ara. Per cert, també notes que no són el mateix que abans?

Salut i gràcies de bestreta.

Maulet

El fundador de la popular fabriqueta era natural d’un poble de La Safor, no sé si Oliva o Gandia, o La Font. No trobe ara els papers que m’acrediten el que dic. Li dien de cognom Escrivà i va vindre a Benissa perque una filla seua s’havia casat amb Jaumet Moragues Bolta “Xalonero”, qui va entrar a treballar en el negoci.

Deuria ser allà cap allà 1958 perquè tinc clar que nosaltres jugavem els partits de futbol al vell camp de L’Era del Còdum al mateix temps que anava edificant·se el barri Sant Nicolau. Nosaltres, ja amb equipo federat, utilitzavem com a vestidors les cases en construcció. Una d’elles va ser la primera que allotjà la fabrica. Recorde que quan els mestres havien de fer alguna vísita didàctica amb els alumnes a alguna empresa del poble sempre anaven allí.

Les papes originals d’aquella casa no tenien rival en la contornada. Cruixents, fetes amb oli com cal i amb sal gruixuda. Primer les servien dins d’uns grans pots de llauna als bars i després ja dins d’una borseta, que primer era de paper celofana i després de plàstic. I, evidentment hui el producte actual no té res a veure amb aquella delícia a que ens havien acostumat els Escrivà.

El nom de Lolita li ve per ser la primera neta dels Escrivà.

Voleu deixar un comentari a la notícia?