Pregunta: la Caserna de la Guàrdia Civil (II)

Aquest matí he sentit a la ràdio que la Guardia Civil ha dessallotjat la seua caserna degut a que el propietari no ha renovat el contracte de lloguer, entre altres motius. Sembla que el propietari vol tombar l'edifici i construir-ne un altre de nou, per a venda de pisos. No cal recordar a ningú que la Caserna de la G.C. és un dels edificis més antics de la carretera, que acollí en els seus inicis el primer molí de foc de Benissa, segons tinc entés. La façana de tan noble edifici´té un valor estètic, arquitectònic i històric incalculable, però el PGOU no el té catalogat ni com a Be de Rellevància Local. Ara caldrà preguntar-nos el perquè i moure'ns per a que no l'enderroquen.

T'agraïria que ens comptares la història d'eixe edifici i que ho aprofitarem per iniciar la campanya per a la seua conservació. Per favor, no deixem que enderroquen la façana. No podem perdre un element més del nostre patrimoni.

Gràcies

Tombaturons

Aquest edifici forma part del meu paisatge infantil (i també sentimental). Un tram de la meua infància la vaig passar a pocs metres del quarter en casa del meu avi Porcellanes, i la convivència amb les families dels agents era cosa usual. A més d’eixa vivència afectiva i sentimental l’edifici fou fins 1922 l’ostatge de l’oncle de ma mare Antoni Cabrera Feliu, cap de la Banca Abargues Cabrera i Cia. així com el lloc de reunions i esbarjo de la resta de la família. Queda dit això que el quarter és per a la meua generació un be molt significat.

En l’aspecte arquitectònic cal tindre en compte la singularitat de l’edifi en clar contrast en part de l’horror de les noves cases que l’encerclen. Caldria que això es tingue´s en compte, i que donat la tradicional magnimitat dels progenitors dels actuals propietaris alguna cosa deuria quedar dels bons records que guardem d’aquella digna persona.

En ordre de valors arquitectònics caldrà traure a relluir un munt de coses que s’hauràn d’exposar en forma a qui te potestat per parar una més que previsible i crudel demolició. En eixa situació hem de treballar per a que no ens desaparega una postal tan apreciada dins del paisatge benisser. Cal doncs treballar amb seny per a que no passe com el Taller dels Ivars.

Voleu deixar un comentari a la notícia?