Pregunta: els safarejos públics

Estimat Joan Josep,

ara que els companys del Casal Cultural estan portant endavant les vetlades als safarejos de Santa Anna, Pou d'Avall i Orxelles. M'agradaria que ens contares quan es van fer aquestes obres i fer una miqueta d'historia. Així mateix contan's el que sapies sobre el safareig de Núsols, el qual degut a l'estat d'abandó en que es troba, la gent sembla que desconeix fins i tots la seua ubicació.

el Racó d'Omar

Perdona el retard en contestar. Benissa comença a ser per a mi lloc d’estada de fi de setmana, o vacances. He començat l’ensinistrament de la diàspora. He vist hui la teva pregunta.

Crec recordar que en aquest mateix fil vaig escriure alguna cosa sobre el que en demanes el 27 de març i el 25 de maig de 2006. Sobre el tema estic treballant, encara que fora de Benissa per qüestions dels arxius, i espere traure alguna cosa d’interès a primers de l’any que ve. No obstant els llavadors son relativament moderns (darrers de segle XIX i primers del XX), si be existien les lloses primitives que servien a les dones per rentar la roba. Sobre el de Núsols existí un plet de l’ajuntament contra els propietaris, (un a meitat segle XIX) i l’altre en l’any 1922), essent els dos favorables als interessos del poble.

He llegit fora de Benissa els encontres de poessia que feu als llavadors. Enhorabona i avant.

Voleu deixar un comentari a la notícia?