Pregunta: els llibres de fotografies dels festers

Estimat cronista:

¿El llibre que va a publicarse sobre la història de les festes en Benissa desde el any 1624 al 1986 te que vorer amb el que tu vaes proposar de publicar fa ja temps?

Observadora

No, evidentment. Del llibre que han publicat els festers sols tinc la referència d’una amable visita que a darrers d’agost vaig rebre a ma casa. Era un nodrida comisió dels festers que demanaven la meua opinió. Els vaig rebre amb molt de gust i els vaig dir que, en principi, jo veia un bon projecte, però que el problema era que tenien poc temps per a portar·la a terme, a més d’haver·los fet un esborrany del que jo pensava podria ser el llibre, i , d’alguna forma ajudar·los en el que fos menester. Jo tampoc disposava de massa temps per quan pràcticament el mes de setembre i part d’octubre vaig estar absent de Benissa, i, en poca cosa els podria ajudar. No obstant els vaig donar uns consells per a que anaren treballant. Es cert que jo vaig veure il·lusió. No he vist encara el llibre.

DEL MEU LLIBRE. Dorm en un calaix de la meua taula de treball. És un assaig històric del total de totes les festes de Benissa en el transcurs de l’any. Material inèdit i que es remunta al segle XVII. Noticia de festes, en l’actualitat desaparegudes, però que foren importants fa segles. Vaig oferir l’edició als festers de l’any 2004. Vaig estar en una reunió amb ells. Poc de cas i atenció protocolaria. Idem de la regidora de festes d’aquell temps. Les persones estaven per altres qüestions. No vaig insistir. El llibre, òbviament, des d’aquell temps fins avui ha anat enriquint·se de més documentació.
Enhorabona als festers d’enguany i que siga un èxit de venda.

Voleu deixar un comentari a la notícia?