Pregunta: els cines de Benissa

Estimat Joan Josep:

Fa no res vaig anar-hi a comprar unes llavors per tal de sembrar pesolar a casa Silvestre, sí, eixe establiment que anomenen la cooperativa, situat a l'avinguda del País Valencià, quasi enfront de la casa quarter de la guàrdia civil. No m'en havia adonat que en el pati hi ha una espècie de panret pintada de blanc amb un marca de color blau. Allò pense que era un cine abans.

Em va vindre al cap de demanarte la historia dels locals i llocs on hi havia cines al nostre poble, Jo tan sols he conegut el cine Goya, tant el d'hivern com el d'estiu. A més em recorde de pel.lícules que tiraven al pati que hi ha enfront de la nova llar dels jubilitats, d'allò em recorde molt llaugerament i em sembla que les pel.lícules que en aquell lloc tiraven s'anunciaven en els antics porxes de la plaça. En definitiva, ens pots contar la història dels locals i llocs on hi havia cine a Benissa al llarg del temps?

Gràcies de bestreta.

Mar-te-llet

Estimat amic: efectivament allò era un cine. L’entranyable Cine Avenida, propietat de Pepe Pineda “Botones”. Va funcionar tres temporades allà pels anys 1952-3-4.

La historia del cine a Benissa la pots trobar en el meu article EL CINEMA A BENISSA, publicat en la revista de festes de la Puríssima Xiqueta de l’any 1994, i que pots trobar al servei de documentació de la Biblioteca Pública Municipal de Benissa. Aquell és un article que en va donar molta satisfacció. Soc un enamorat del cine i vaig fruir fent aquell treball. És prou extens i ben documentat per quan vaig fer feina de camp i d’arxiu. Crec que t’agradarà. Alguna cosa va també al meu llibre “Els totals de la població de Benissa”, però l’esmentt article de la revista és més complet.

Salutacions cordials.

Voleu deixar un comentari a la notícia?