Pregunta: Arbre genealògic

Hi ha un tema que fa temps em pega voltes pel cap: estic molt interessat en coneixer les meues arrels, i no se com ho puc fer.

Estimat amic, podries indicarme el millor camí per arrivar a coneixer l'origen de la meua familia?

Ho dic perqué tal volta buscant tu els teus, tal volta tas travessat amb un antepassat meu, jo soc Cardona tambe.

Santjaumero

Estimat Cardona:

El nostre cognom comú ja és conegut a la nostra comarca en l’any 1381 en diversos “fogatges” (cens)però corresponent a altres pobles, com ara Xàbia i Dénia. La nostra ascendència no té res a veure amb aquells. Nosaltres venim practicament “en patera” en les repoblacions que tenen lloc a la nostra comarca un poc abans de l’expulsió morisca. Però ahí cal distingir dos branques, que son les que donen origen al cognom a Benissa. El primer que apreix és Joan Cardona,(1603) que ve de Eivissa i es casa amb Elisabet Buforn, que és de la Vila Joiosa. Eixa branca continua en solitari, i mai creuant·se amb altra Cardona fins ara on el meu fill Joan Lluís es casa amb Vicenta Ivars Cardona (“Xoquet”). Be, això vol dir que la branca “Caixa”, que és la meua és la primitiva. A tall seguit, i segurament un parent d’eixe Joan Cardona, ve Jaume Cardona, en l’any 1623, també eivissenc, que es casa amb Magdalena Guardiola i d’ahí naixen la resta dels Cardona benissers ( “Hermano”, “Xoquet”, “Ulló”, “Frare”, “Oli”, que no “Sota”, com per error es diu,”Xatos”, “Blancos-Millonario”,”Guarda”, “Negre”, “Casaca”, que no “Pastes” i altres que no recorde de moment.)

La teua genealogia la pots trobar perfectament identificada en qualsevol de les branques que jo faig figurar al meu llibre”Els cognoms i malnoms de Benissa” que pots trobar a la consulta en la Biblitoeca Pública Municipal.

Salutacions cordials.

Voleu deixar un comentari a la notícia?