Successos

Un camió bolca a l’AP-7 i col·lapsa el trànsit a Benissa

Imatge del camió sinistrat a l'AP-7
Imatge del camió sinistrat

L’accident que va patir ahir un camió de gran tonatge a l’AP-7, al terme municipal de Calp podia haver originat una tragèdia, encara que afortunadament el succés es va saldar sense danys personals i es va quedar en l’aparatositat del vehicle bloquejant la calçada durant bona part del dia.

L’accident va tindre lloc passats uns minuts després de les deu del matí al quilòmetre 632 de l’autopista AP-7 en sentit Alacant, a un quilòmetre aproximadament del túnel del Mascarat. El tràiler sinistrat va patir la rebentada d’una roda, segons van comentar alguns testimonis, per motius que es desconeixen i el conductor, malgrat que va tractar de controlar el vehicle, no va poder evitar que aquest acabara bolcant travessat i ocupant els dos carrils de circulació. Abans de bolcar va recórrer alguns metres fregant el mur que delimita la mitjana de l’autopista. L’accident podria haver sigut pitjor si el camió haguera traspassat la mitjana, la qual cosa podria haver provocat una col·lisió amb turismes que anaven en sentit contrari.

Desviaments i retencions

Una altra perspectiva del camió sinistrat a l'AP-7
Una altra perspectiva

Només ocórrer el sinistre van començar les retencions en aquest tram de l’autopista, que no van poder solucionar-se fins l’arribada de la Guàrdia Civil minuts després. Els agents van tallar el tram on es trobava el camió i van desviar els turismes que havien quedat atrapats a la carretera. Els autobusos i camions, no obstant això, van haver d’esperar fins que a les 13.20 del migdia es va habilitar un carril en l’altre sentit de l’autopista durant uns tres quilòmetres per continuar la seua marxa en direcció cap a Alacant.

Fins al lloc dels fets es van traslladar unitats de la Guàrdia Civil de Benidorm, així com algunes ambulàncies, encara que el conductor no va revestir danys de consideració ni tampoc es va veure implicat cap altre vehicle.

Sí que va romandre tallada l’autopista en sentit Alacant durant algunes hores a causa de la dificultat de moure el camió. A última hora de la vesprada d’ahir el tràiler encara continuava tombat a la carretera, segons van confirmar fonts de la Guàrdia Civil de Benidorm, que no van poder precisar el temps aproximat de durada dels treballs de la grua que operava al lloc.

Alguns conductors presents al lloc van destacar que el camió no transportava mercaderies perilloses, la qual cosa podria haver agreujat encara més la situació, encara que van destacar sobretot el fet que el tràiler no arribara a envair l’altra part de l’autopista.

Segona gran retenció en el mateix punt en cinc mesos

La d’ahir és la segona gran retenció que es produeix pràcticament en el mateix punt en menys de cinc mesos. Cap de les dues ha tingut a veure amb l’arribada o eixida de turistes.

El passat 6 de maig el semàfor que es troba a l’entrada del túnel del Mascarat es va posar en roig sense motiu aparent i va provocar que tots els vehicles que arribaven a aquest punt hagueren de frenar bruscament. El semàfor, no obstant això, no va canviar de color i les retencions es van anar fent cada vegada més llargues. El cridaner del cas és que a l’interior del túnel no ocorria res. Passats molts minuts un motorista va decidir continuar la marxa i va ser seguit després per altres conductors. La concessionària de l’autopista no va donar cap explicació, malgrat les queixes dels atrapats i les peticions d’instal·lar càmeres de seguretat.

Col·lapse de trànsit a Benissa

Benissa va viure ahir un col·lapse total de trànsit després que l’accident de camió deixara intransitable els dos carrils de l’AP7 en direcció a Alacant i obligara a Aumar a anul·lar el tram entre Benissa i Altea. La Guàrdia Civil va desviar el trànsit per la N332, que creua el centre urbà de Benissa.

Canal 9 també s’ha fet ressó de la notícia. Podeu veure el vídeo a continuació:


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?