Successos

Un autobus de UBESA pateix un accident a Almansa

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda l’11 d’agost de 1998 al diari El País:

La Confederació de Transports per Carretera (CTC) ha obert una investigació per a determinar les causes de l’accident d’autocar ocorregut ahir de matinada a Almansa (Albacete), en què va morir una dona i unes altres 22 persones van resultar ferides, huit d’elles greus. La Subdelegació del Govern atribueix el sinistre a una distracció del conductor, però la CTC i el xofer sostenen que es va deure a una imperfecció en la carretera.

L’autobús, de l’empresa La Unión de Benisa (UBESA), realitzava un transport regular des de Madrid a Dénia, amb 35 passatgers a bord, quan a les 4.30 del matí se’n va eixir de la calçada per on circulava, en la nacional 330, va creuar la mitjana i la calçada del sentit contrari i va acabar bolcant. L’autocar, amb matrícula VA-8276-FF, circulava pel quilòmetre 74, en direcció a Alacant. Com a conseqüència d’aquest accident va perdre la vida una dona de 68 anys, Gertrudis A.F., veïna de Madrid, i van resultar ferides 22 persones que van ser traslladades als hospitals d’Albacete, Iecla (Múrcia) i Elda (Alacant).El conductor, Raúl Sánchez Jiménez, de 47 anys, va resultar il·lés. Segons la nota de premsa facilitada per la Subdelegació del Govern a Albacete, la causa probable de l’accident va ser una distracció del xofer, però aquest ho nega. Segons la seua versió, l’autobús “va donar una bandada” i va ser incapaç de controlar-lo.

La Confederació de Transports per Carretera (CTC) ha obert una investigació per a esclarir les causes del succés. Segons Europa Press, la CTC dóna suport inicialment a la versió que l’accident es va deure a una imperfecció en la carretera i no a la distracció del conductor, ja que una hora abans del sinistre aquest s’havia detingut per a descansar. L’autobús va eixir de Madrid a les dotze de la nit, a les 3.30 el conductor va parar “per a descansar” i a les 4.30 va ocórrer l’accident.

La CTC va informar que l’última revisió de l’autobús, matriculat en 1996, es va portar a terme a gener d’enguany. El xofer treballa a l’empresa UBESA des de 1994, però realitzava el trajecte Madrid-Dénia des de fa tot just un mes.

Dels huit ferits traslladats a Albacete, tres van ingressar en estat “molt greu” i van ser intervinguts quirúrgicament. Un jove de 22 anys pateix politraumatisme greu i li ha estat amputada una cama. A una dona de 62 anys se li va amputar el braç esquerre i va ser atesa a més per fractura oberta en membre superior dret, traumatisme toràcic amb fractura costal i ferides per abrasió a la cara. Una jove de 24 anys va perdre la mà dreta.

Uns altres nou passatgers van ser duts a l’hospital d’Elda, tres en estat greu. A Iecla va ingressar una colombiana de 21 anys a la qual li va ser amputat un braç. Segons la Direcció general de Trànsit, en el que va d’any 22 persones han mort en 48 accidents d’autocar i 343 han resultat ferides. En el mateix període de 1997 van morir en accidents d’autobús 25 persones, en un total de 45 accidents.

Enllaç
Notícia original


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?