Successos

L’autòpsia descarta que el jove de Vilallonga morira d’una patada al cap

Soterrament a Villalonga
Soterrament a Villalonga

La investigació per la mort d’Alejandro Pavia, un jove de 24 anys natural de Vilallonga, en una baralla a Xaló, ha donat un gir radical. L’autòpsia descarta la hipòtesi que fins ara havia tingut més força. L’anàlisi forense no atribueix la mort del jove a la patada que va rebre al cap quan estava a terra, tombat per les punyades que li van pegar els tres joves que es van enredar amb Alejandro i els seus dos amics de la Safor. L’autòpsia, segons fonts properes al cas, no observa relació directa entre els colps i l’òbit. Conclou que el jove de Vilallonga va morir de “mort sobtada per causes desconegudes”.

Els testimonis de la baralla, que va ocórrer el diumenge a mitjanit en l’aparcament del pub Tallarina de Xaló, van assegurar que tres xicons residents a Benissa es van enredar a punyades i patades amb els tres joves de la Safor. Pel que sembla ja havien discutit dins del local i tenien comptes pendents. Els xics de Benissa, dos menors d’edat marroquins i un adult romanés, van tombar a dos dels seus contendents. Un es va poder alçar (va resultar ferit), però Alejandro Pavia va quedar estés a terra i, en eixe moment, segons els mateixos testimonis, va rebre una patada al cap. Per aquest motiu se sospitava, en un primer moment, que eixe últim colp va ser mortal.

Aquest diari va parlar amb el propietari del Tallarina, Alex Watkinson, qui estava tancant el seu negoci quan va escoltar l’aldarull de la baralla. Va indicar que el jove de Vilallonga “se’n va anar a terra i allí es va quedar”. Juntament amb una xica amb nocions de primers auxilis, va intentar durant una mitja hora reanimar el xicon, tasques que després van prosseguir el metge i sanitaris del SAMU. Però tots els esforços van ser debades.

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil no va tardar a identificar els tres xicons de Benissa. El cas el porta el jutjat número 2 de Dénia, que ha pres declaració a nombrosos testimonis. Un dels menors va declarar ahir a la Fiscalia de Menors d’Alacant. L’adult també havia de declarar ahir o hui. Al final, segons fonts del cas, la investigació se centra en un dels menors i en el jove romanés. Els dos estan detinguts.

La Guàrdia Civil també disposa de les imatges de les càmeres de seguretat del Tallarina. La investigació s’està portant amb molta cautela atès que hi ha menors implicats i, com ha constatat ara l’autòpsia, el cas no està tan clar com al principi es pensava.
Alejandro va ser soterrat el dimarts a Vilallonga. Al funeral van acudir centenars de veïns. Molts joves van expressar el seu dolor i ràbia.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?