Successos

Condemnen a 17 anys els 5 implicats en un desembarcament de dues tones d’haixix

La secció segona de l’Audiència Provincial ha condemnat a un total de 17 anys de presó cinc implicats en un desembarcament de 1.938 quilos d’haixix a Benissa. En la sentència, feta pública ahir, el tribunal imposa als acusats una multa global de 26 milions d’euros.

El desembarcament es va produir entre el 4 i el 5 de novembre del 2004, però l’operació s’estava preparant des del 31 d’octubre. Segons la sentència, Abdelmalik O.A. pertanyia a una organització que pretenia introduir una gran quantitat d’haixix a Espanya per la costa d’Alacant.

El primer pas va ser aconseguir un habitatge on poder amagar la droga. Per tal cosa, va llogar el xalet anomenat Vil·la Terry, situat en la cala Baladrar de Benissa i a 150 metres de la costa.

Després d’aconseguir l’immoble van preparar el desembarcament. Per això, Abdelmalik O.A. va contractar diversos ciutadans magrebins per a participar en el desembarcament de la droga. Entre ells es trobaven els altres quatre processats.

El desembarcament va començar la matinada del 5 de novembre. El principal imputat havia preparat diversos bidons de combustible per a atendre les necessitats de l’embarcació ràpida que duia els estupefaents. A les 3 de la matinada va intervenir la guàrdia civil, detenint els transportistes. Al capitost se’l va arrestar en l’immoble, quan simulava estar adormit.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?