Política

El batle diu al míting del PPCV que el PSOE de Zapatero obstaculitza la construcció de la variant i d’un nou quarter

El conseller de Medi ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, José Ramón García Antón, va declarar ahir, que “no prendrem una decisió en contra de l’ajuntament” de Parcent sobre el futur dels tres Plans d’Actuació Integrada (PAI)”si l’ajuntament està dient que no”.

No obstant això, el conseller va recordar que, encara que es tindran en compte els pronunciaments de la Síndica de Greuges, del Defensor del Poble, d’Europa i les dues sentències del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat que rebutgen els plans, és la conselleria qui té la competència per a decidir sobre la construcció de les 1.800 cases projectades per al poble de la Vall del Pop. Així mateix, va instar a l’ajuntament a manifestar la seua postura “de forma clara” i va avançar que “si hi ha hagut un canvi municipal i hi ha un acord municipal és difícil que fem una cosa en contra de la voluntat de l’ajuntament”.

García Antón va realitzar aquestes declaracions després de concloure el míting del Partit Popular que va tindre lloc en el Centre d’Art Taller d’Ivars de Benissa. I un dia després que el col·lectiu Veïns de Parcent es traslladara a València per a manifestar-se enfront d’una oficina de la conselleria d’Urbanisme per a demanar que es tanque l’expedient dels tres plans urbanístics de la Solana, el Replà i el Cantalar. García Antón desconeixia la visita realitzada pels veïns a València, i va expressar que la decisió s’adoptarà “sense pressa i amb tota la legalitat del món”.

Cal recordar que Coalició Democràtica de Parcent va néixer davant el rebuig social sobre els PAI -aprovats, en 2006, pel PP en el ple municipal- i va aconseguir la majoria absoluta en els passats comicis amb la promesa d’impedir l’execució dels programes.

El medi ambient i territori va ser la temàtica de l’última trobada sectorial del PP anterior a l’inici de la campanya electoral. En la seua intervenció el conseller del ram va anunciar la proposta popular de crear un pacte sobre l’urbanisme amb el PSPV i amb la col·laboració dels ajuntaments. De la mateixa manera, va manifestar que “mantenim un territori i un paisatge inigualable, un medi ambient sostenible perquè tenim una sensibilitat i un paisatge a protegir i conservar”.

Crítiques al PSOE

El batle de Benissa, Juan Bta. Roselló, va arrancar el míting assenyalant que la “obstaculització amb què el govern de Zapatero ha retardat l’execució de la variant” i ha perllongat la falta d’un quarter són exemples a nivell municipal que responen a la política amb la qual “ha perjudicat la Comunitat”. El batle va predir “una majoria aclaparadora” del PP el 9 de març.

Els batles i regidors del PP de la comarca, Ricardo Costa, secretari general del PPCV, Mario Flores i Angélica Such, consellers d’Infraestructures i Turisme, i David Serra, vicepresident del partit, recolzaren l’acte.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?