Política

Discurs de Xavi Tro al ple d’investidura

Xavi Tro
Xavi Tro

Molt bon dia a totes i a tots. Es un plaer vore ple de gom a gom aquest Taller d’Ivars, símbol recent de la democràcia a Benissa, primer en el passat 24 de maig com a col·legi electoral, i escenari també de la primera assemblea ciutadana oberta per explicar un acord de govern de canvi que puguera acabar en un canvi d’alcaldia a Benissa després de 16 anys de governs del PP en solitari o en coalició amb el PSD.

Lamentablement no ha sigut possible aquest pacte, senzillament perquè un dels seus actors necessaris, en cap moment ha volgut pactar res, ni negociar, ni arribar a cap acord, des de la primera reunió i tal i com va quedar més que demostrat en l’assemblea ciutadana que vam fer ací el passat 9 de juny. A més, el seu tarannà l’hem pogut escoltar clarament, es resumeix en: Les línies roges les marquem nosaltres, les condicions són les nostres, el modo de treballar es el nostre i qui no li agrade que no puge al carro, a diferència de la resta de forces polítiques que la nostra única línia roja era evitar 4 anys més de Partit Popular. Finalment, el passat dijous, PSOE i Compromís arribàvem a un acord totalment obert, transparent i amb invitació explicita a la resta de partits per incorporar-se a ell quan cregueren convenient, ahir, hui o demà, amb l’esperança sincera que fora la xispa, l’última oportunitat, per a que Reiniciem no permetera hui 4 anys més de govern del PP. Per desgracia no ha sigut així i aquells que deien que volien un canvi no han estat a l’altura de les circumstàncies. En pregunte si els 2.455 benissers que no van votar al Partit Popular el passat 24 de maig ho van fer per a que estiguérem en l’oposició i permetérem que el PP a Benissa complisca l’any 2019 vint anys consecutius al govern, i més després del canvi de govern a la Generalitat i el més que probable al govern de l’Estat de finals d’any. Sincerament des de Compromís pensem que no es això el que esperaven hui.

Per la nostra part, ens haguera agradat un nou govern de progrés a l’Ajuntament de Benissa, plural, inclusiu i amb capacitat de convertir la diversitat en una riquesa. Un govern en el que tots som necessaris i imprescindibles i en el que el pacte, el diàleg i el consens esdevinguen protagonistes i valors fonamentals de la pràctica política, que assumisquen la transparència i la participació ciutadana com a principis, però com ja sabeu no ha pogut ser. La nostra proposta era d’un nou govern obert a tots, inclús als grups de l’oposició i on tots pugueren treballar per millorar Benissa, amb regidories delegades per a tots els grups.

Volem també deixar ben clar que aquest pacte per la nostra part no era un acord contra ningú, ni contra el PP, ni contra Juan Bautista Rosselló, era un acord a favor de tots els benissers, tans als que ens han votat com als que no, a favor de Benissa i pro ciutadania benissera. Per ells volíem pactar i per ells volíem treballar i transformar les coses des del govern, perquè pensem que l’actual es el culpable de que Benissa estiga paralitzada i estancada, sense projecte polític, ni model de poble definit. Simplement perquè com deia Joan Fuster, tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres.

Només ens resta felicitar a Juan Bautista Rosselló i al Partit Popular per els seus resultats i per continuar governant Benissa 4 anys més, ara mateix són vostès la il·lusionant Benissa que ve. Ja saben que des de Compromís, com sempre hem fet, farem una dura i ferma oposició, però que també, evidentment, quan les propostes, els projectes i les idees siguen bones per a Benissa i per als benissers, siguen les que siguen, i vinguen de qui vinguen, tindran tot el nostre suport i col·laboració. També donarem alternatives quan no ens agrade el que es planteja, no serem el partit del no, sempre cal buscar-li la part positiva a tot.

Agrair als nostres votants la seua confiança, als que van optar per altres opcions polítiques la seua participació, i també vull tindre un record per als que es van abstindre, treballarem de valent, de fet hem de treballar tots per aconseguir que tornen a participar activament de la democràcia, tant la real, la diària, com la que ens reuneix ací cada 4 anys. Gràcies també als companys de la primera Unitat del Poble Valencià a Benissa, la majoria a Compromís a dia de hui: Som la flor de la llavor que vau sembrar. Gràcies als companys del col·lectiu de Compromís a Benissa, els militants, els simpatitzants, la gent que ens ha acompanyat a la candidatura a Mari Carme i a mi, als nostres apoderats i interventors en la jornada electoral, que han treballat de valent per aconseguir ser l’única força política a Benissa que estava present a l’anterior legislatura i que ha pujat en número de vots i de regidors i que ens ha permès augmentar el grup municipal amb una gran dona benissera com es Mari Carme Ronda, la primera regidora valencianista de l’Ajuntament de Benissa que no està ací per llevar-me feina, sinó per a poder-ne fer molta més. I complirà, ja ho crec que complirà, prompte es donareu conter i descobrireu en ella un gran actiu per la política municipal.

I acabe amb un talla i pega del meu discurs de fa 4 anys. Vull desitjar de tot cor a l’equip de govern, sort amb les seues decisions, perquè segurament al contrari de molts altres, jo personalment vull que siguen les correctes i les encertades. No vull que s’enganyen ni tinguen errors, perquè els seus errors els paguem tots i com he dit abans, la societat benissera espera de nosaltres molt. Estem en un moment econòmic i social molt delicat, és l’hora d’arrimar el muscle, deixant una miqueta de banda les nostres sigles, la nostra ideologia i fer un front comú per buscar el benestar dels benissers i les benisseres, per això vos demane companyes i companys de corporació, que no perdem el temps, hi ha molt de treball per fer i cal posar-se ja mateix. Molts benissers estan passant-ho malament i és la nostra responsabilitat ajudar-los.

Per acabar el meu discurs de hui, trie a Estellés: Allò que val és la consciència de no ser res si no s’és poble. Moltes gràcies i endavant.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?