Opinió

Per què fracassen els pobles?, per Domènec Miralles

Ja coneixem les xifres del pressupost de l’Ajuntament de Benissa per a l’any 2015 elaborat pel Partit Popular al Govern. Uns ingressos previstos de 14.760.289, 46 €, i d’ells, només es destinen a inversions 363.400 €, dels quals 227.000 € van destinats a les obres de les cases de l’Ajuntament al C/ Puríssima, 80.000 € a mobiliari de les mateixes, 28.000 € a ordinadors i 18.000 € a l’adquisició d’un vehicle de protecció civil i 10.400 € a altres inversions en béns patrimonials i cultura.

La resta dels ingressos, ni més ni menys que la xifra de 14.304.589,33 € els destina el Partit Popular a despeses de personal i despeses corrent, o el que és el mateix, sous i salaris i manteniment.

Ja poden imaginar els benissers i benisseres, com es pot modernitzar i transformar un poble amb semblant inversió pública de 363.400  €, que no dóna ni per a un mínim camp de futbol, i no creguen que es tracta d’un pressupost excepcional per a l’any 2015, ja que des que governa el Partit Popular a Benissa, sistemàticament la tendència a disminuir cada any les inversions a l’Ajuntament ha sigut constant en tot aquest temps en què ha governat, fins a convertir el mateix Ajuntament de Benissa en un plat volador totalment aliè a les necessitats dels nostres conciutadans, més enllà del dia a dia.

Amb aquest paupèrrim nivell d’inversió es compleix el que la història ens ensenya, que els pobles fracassen o prosperen, no per la seua situació geogràfica, no pel seu clima, tampoc per la seua cultura, ni tan sols per la seua història o per la sort individual que tinga cadascun. ÉS LA POLÍTICA. La nostra prosperitat o el fracàs és el resultat de qui ens governa i de com ens governa.

Quan aquest article veja la llum encara no s’haurà fet el debat polític sobre els pressupostos per a l’any 2015 en el ple ordinari del mes de desembre. Esperen a la setmana que ve per a conèixer en què es gasta els nostres diners el Partit Popular perquè els va a sorprendre. Amb la que està caient!

* Domènec Miralles és regidor del PSPV-PSOE de l’Ajuntament de Benissa


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?