Opinió

L’assignatura pendent per a setembre, pel Col·lectiu El Runar

No sols les matèries impartides en els centres docents es queden penjades per a setembre. Sense anar més lluny, el batlle de Benissa, Joan Baptista Rosselló, es va comprometre a estudiar la moció presentada per la Coordinadora per la Protecció del Patrimoni Agrícola de Benissa, mitjançant els grups polítics de l’oposició, per poder debatre-la en el pròxim ple de setembre. Això és, un compromís adquirit amb els assistents al ple, i per extensió, amb el poble de Benissa, pel qual també esgrimí la necessitat de fer uns estudis tècnics per saber les repercussions dels punts presentats en la moció.

Des de la Coordinadora ens sentim, pot ser com mai, orgullosos de haver fet bé la nostra feina i aconseguir que el nostre batlle, s’haja compromès a aportar els estudis tècnics necessaris per poder estudiar la nostra proposta. Però, malgrat la seua decisió, de fer un estudi seriós de la qüestió, el que no entenem és per què no van fer ús d’un sistema de megafonia, o per què no va traslladar el ple al Centre Cultural, com se li va demanar. Com a conseqüència, la majoria dels assistents, propietaris quasi tots, es quedaren en les portes, bé del saló plenari, bé del consistori municipal, sense poder escoltar les paraules dels portaveus polítics. Esperem, pel que ens toca, que açò tinga solució en el pròxim ple.

Tampoc entenem l’actitud vel·leïtosa del senyor batlle en concloure el ple sense deixar intervenir a la gent. Un membre de la Coordinadora, i jo mateix que sóc un propietari afectat, teníem pensat intervenir, ja que el reglament intern així ens ho permet, però no, no ens va deixar. Si bé va estar constantment fent al·lusions al sistema democràtic, com ell i el seu grup, particularment, en feien ús d’ell, defenent-lo i respectant-lo, ara el vulneraven no deixant-nos ni intervenir ni participar.

Si que respectem que el portaveu del PSI decidira ajornar el debat de la moció, ja que és cert que se li va entregar el mateix dia del ple. Però, no entenem els seus arguments, ja que coneixien el contingut de la moció i les seues possibles repercussions, tan sols cal remetre’ns a la segona reunió de caràcter informatiu i públic de la Coordinadora que va tenir lloc en la Seu Universitària, a més de les internes. Però bé, tot i que va ser l’argument que va donar peu al grup popular, per deixar sobre la taula la moció, va ser un error intern de la Coordinadora, pel qual li demanarem disculpes al PSI i al seu portaveu, i que a dia de hui ja està corregit.

En definitiva, estem contents pel compromís adoptat pel senyor batlle d’aportar els estudis tècnics pertinents i les possibles repercussions dels punts de la moció, però, ens haguera agradat que es debatira la moció, i que no s’allargara més aquesta anguniosa situació.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?