Opinió

A la regidora de cultura de Benissa, per Uiso Alemany

Pel seu interés reproduïm aquest article d’opinió aparegut al diari EL PAIS el 26 de juliol de 2002:

Vaja per davant el meu aplaudiment a la iniciativa artística que promouen i patrocinen cada estiu el Grup De Reüll i alguns ajuntaments de La Marina Alta, entre els quals es troba el de Benissa, on, sota el lema d’Espai Trobat, artistes plàstics exposen la seua obra en carrers i places.

Aplaudiment que no ha d’impedir-nos assenyalar els aspectes manifestament millorables de tal iniciativa i, de manera molt concreta, els relatius a la presentació de la mostra en aquest municipi. Bé està que es recorra al concurs de mims, còmics o músics per a animar el recorregut rondaire en l’acte inaugural. L’inadmissible és que l’actuació, el soroll i la bullanga pretenguen polaritzar tot l’interés del públic, obviant i marginant en aquest cas l’obra dels huit artistes plàstics que van ser seleccionats entre 64 propostes, el que suposadament avala la seua qualitat.

Un menyspreu tan evident cap a qui són els protagonistes del tràngol -els artistes- no sembla que commoga a la regidora de Cultura de Benissa, Ana Ronda Femenía. Per a aquesta senyora, segons sembla, no suposa un desdeny convertir l’obra d’art i els seus autors en accessoris secundaris quan, en realitat, són el nucli de la iniciativa. Tan és així, que la dama, en funció de les seues atribucions, ni tan sols es va dignar a dedicar-los unes paraules de presentació. Bé poguera ser que no sabera què dir.

I és així mateix lamentable que una gestora de la cultura popular -o hauríem de dir pepera?- no siga capaç d’admetre la crítica pública, com la que va exercir aquest signant. Pel que sembla, la regidora haguera preferit que aquestes objeccions es tramitaren per finestreta amb paper timbrat i els seus segells corresponents, com en els malaurats temps passats.

Enllaç
Notícia original


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?