Natura

El Col·lectiu El Runar assisteix a la manifestació de Parcent

Salvem Segària, Salvem Sanet i ara també Salvem Parcent. Més de 2.000 persones es van reunir el dissabte a la vesprada al municipi per a exigir que l’alcaldessa, la popular Ma Carmen López, anul·le el ple en què es van aprovar els tres plans urbanístics.

Al ritme de la dolçaina i el tabalet i amb la pancarta “salvem els nostres pobles, no a la destrucció” com a capçalera, la multitud va recórrer els carrers de la localitat -fins i tot van haver de parar una partida de pilota valenciana que s’estava jugant en aquests moments- fins a arribar a la plaça de l’ajuntament on es va llegir el manifest i on tots van mostrar el seu rebuig a la política urbanística que s’està portant a terme. “Senyora alcaldessa hem de dir-li que no som quatre gats sinó el 70% dels habitants d’aquest municipi els que lliure i conscientment hem decidit que no volem acabar amb l’estil de vida d’aquest poble”, va explicar la portaveu dels assistents a la protesta. “Vosté pateix un gran problema de desinformació perquè els informes tècnics imparcials no són favorables a aquest greu atac contra la natura”, va continuar. En aquest sentit, van exigir que s’anul·le el ple del 30 de gener i amb això els tres plans urbanístics i que es faça un estudi i una proposta de creixement sostenible i un planejament urbanístic lògic.

“Aquest no és més que el principi d’una llarga lluita”. El portaveu de la Plataforma Salvem Parcent, Joan Carles Poquet, va advertir que aquesta no és més que una de totes les actuacions que es portaran a terme. I és que, segons va anunciar Poquet, l’eurodiputat del grup Els Verds, David Hammerstein, traslladarà la propera setmana al Parlament Europeu la petició dels manifestants perquè es desautoritze l’aprovació provisional dels tres PAI. A més, dissabte que ve 25 de març, es farà una ruta senderista per la zona on estan previstes les actuacions urbanístiques que serà guiada per l’etnobotànic Joan Pellicer i els ciutadans de Parcent, podran veure dos documentals pròximament sobre els abusos urbanístics a la comarca.

Entre els crits dels manifestants “alcaldessa dimissió” va ser el més sentit. Encara que també van destacar altres frases com “màfia immobiliària la marina destrossada”, “no volem tres montons de formigó prop de Parcent”, “ens heu venut per un plat de llentilles”, “ni un pam de terra, ni una gota d’aigua” i “Julio ves-te’n a Miami”.

Entre els col·lectius ecologistes que van assistir cal destacar Salvem Segària-Vinyals d’Ondara, El Runar de Benissa i Abusos Urbanístics No. També van acudir diversos representants polítics com són, el Secretari general del PSPV-PSOE de la comarca, Paco Carrió, la diputada socialista de les corts, Consuelo Català, el regidor de Els Verds de Dénia, Toni Roderic, el diputat del congrés d’Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, el diputat de les corts d’EUPV-L’Entesa Alfred Botella, el regidor del CIBE-Bloc de Benissa Isidor Mollà i el batle del PSOE de Pedreguer, Vicent Costa entre d’altres. A més, també van acudir els regidors de l’oposició de Parcent, amb Pere Far de Coalició Democràtica de Parcent-Bloc al capdavant.

Fotos del Col·lectiu El Runar en la manifestació:

Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?