General

Ofereixen una pintura rupestre com a logotip

Dibuix de l'Eva Pinera
Dibuix de l'Eva Pinera

L’Abric de Pinos, a Benissa, alberga un important conjunt de pintures rupestres. Entre les representacions, destaca una estilitzada figura femenina. Els benissers la van batejar fa temps com a Eva Pinera i és una de les poques representacions d’una dona de l’art macroesquemàtic valencià.

El regidor de Cultura de Benissa, Xavi Tro, ha proposat que la Direcció de la Dona i per la Igualtat, que depén de la Conselleria de Benestar Social, incorpore aquesta figura com a logotip.

El regidor va recordar que en l’art llevantí o macroesquemàtic la dona apareix “contextualitzada formant part de les activitats socials i del món quotidià i jugant un paper de primer ordre en l’evolució d’aquelles societats”.

El regidor va emfatitzar que, al món actual, els símbols i les imatges són “necessaris, gairebé imprescindibles”, i per tant ofereixen a la Direcció de la Dona perquè utilitze la imatge d’una de les primeres dones valencianes, com a logotip. Les pintures de l’Abric de Pinos es van restaurar el passat mes de novembre. De la mateixa forma que tot l’art rupestre, estan declarades patrimoni de la humanitat per la Unesco.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?