General

Nevarà hui a Benissa?

Floc de neu (foto del flickr de l'usuari ChaoticMind75)
Floc de neu (foto del flickr de l’usuari ChaoticMind75)

El temporal d’aigua, neu i vent ja està a les portes. L’AEMET va activar recentment per a Benissa l’alerta roja per neu i fenòmens marítims i taronja per pluja i vent.

A hores d’ara, 10.50 h, el vent ja ha girat a gregal amb ràfegues de 50 km/h i la temperatura es manté en uns 9,4 ºC segons les estacions meteoròlogues d’AVAMET prop del Convent Franciscà i la de www.meteobenissa.org.

La situació empitjorarà de cara a la vesprada, amb vents que podrien arribar fins als 100 km/h o fins i tot més forts. La pluja arribarà i es perllongarà durant tota la matinada, sent els episodis més complicats fins al dilluns a migdia. Alguns models preveuen que es podrien arreplegar fins a 250 o 300 litres per metre quadrat.

Sobre la cota de neu hi ha una gran incertesa. Segons vaja desplaçant-se la borrasca “Glòria” un poc més cap al sud es preveu que hi haja una caiguda brusca de les temperatures que faça que la cota de neu se situe cap als 500 – 700 metres d’altitud, això no impedeix que la borrasca finalment siga més intensa del previst i la cota puga baixar un poc més. No obstant això, a partir del dilluns la cota de neu pujarà ràpidament i el fet que continue plovent pot fer que aquesta es desfaça ràpidament. Per tant, és complicat que neve al centre urbà de Benissa, però sí que és previsible que apareguera la neu a Bèrnia o fins i tot al cim de la Solana.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?