General

Les associacions festeres de Benissa col·laboraran en una donació especial de sang

El Centre de Transfusió d’Alacant i la Regidoria de Sanitat han organitzat una donació especial de sang per al divendres 15 d’octubre. El seu caràcter particular està determinat pel fet que s’ha demanat la col·laboració de dues de les entitats festeres més nombroses, l’Associació de Moros i Cristians i la Comissió de Festes Puríssima Xiqueta 2005. A més, s’ha buscat un lloc cèntric i còmode per a realitzar aquesta iniciativa solidària, les dependències de la planta baixa del Centre Cultural, amb un horari de 17 a 21 hores. Els donants seran atesos per un metge i un grup de quatre ATS.

La presentació d’aquesta campanya es va realitzar el dijous en l’Arxiu Històric amb la presència de la regidora de Sanitat, María Llopis, el doctor José Soriano i el president de l’Associació de Moros i Cristians, Kiko Martínez. Llopis va agrair a la col·laboració de les dues entitats festeres i va animar a tot el poble a acudir a la cita per a donar sang. Per la seva banda, Soriano va comentar que donar sang és “una obligació social i una festa i per això hem demanat la col·laboració d’aquests col·lectius de gent”. Ja es va realitzar una experiència d’aquest tipus en la veïna localitat de Calp a principis d’estiu. En aquella ocasió es van obtenir 100 bosses de sang, xifra que es pretén igualar o augmentar a Benissa.

Martínez va indicar que en l’Associació de Moros i Cristians hi ha més de 400 persones majors de 18 anys, és a dir, de potencials donants. Per això espera una bona resposta solidària per part de tot el col·lectiu. Per a això s’ha enviat cartes personalitzades i s’ha fet publicitat en els col·legis, l’institut, etc. El doctor Soriano va proporcionar dades sobre la donació de sang a Benissa i va assegurar que en els últims tres anys hi ha hagut un augment d’un 10%. No obstant això, en el 2004 s’ha produït un cert estancament perquè “es recullen les mateixes borses però la població ha augmentat notablement. Per això volem captar nous donants i una experiència d’aquest tipus pot ser la base o el punt de partida, ja que el més interessant és fidelitzar les donacions”, segons va dir Soriano.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?