General

L’Ajuntament valora la II Mostra Gastronòmica

Del 6 al 15 de març s’ha celebrat la II MOSTRA GASTRONÒMICA DE BENISSA amb un balanç molt positiu.

Durant el cap de setmana del 6 al 8 de març va tindre lloc la MOSTRA GASTRONÒMICA al Taller Ivars en què es va superar en un 50% l’afluència de visitants respecte l’any anterior.

Els ajustaments realitzats tant d’obertura el divendres per la nit i tancament el diumenge després de servir el menjar, així com la llibertat d’elecció de plats i preus, van redundar positivament en els resultats obtinguts.

Tant empresaris com visitants han valorat molt positivament tot el desenvolupament de la fira. En relació al concurs de tapes, el públic va atorgar el primer premi amb els seus vots al Bar La Raspa amb el mosset de foie que va rebre per part de l’Ajuntament una placa commemorativa. Per darrere van quedar en segon lloc, el guisat de polp en salsa del Restaurant Ca Emilio i en tercer lloc el sandvitx d’albergínia arrebossada amb pernil cruixent del Bar Trinquet.

Els dos tasts celebrats el dissabte, un de vi i l’altre de cervesa van comptar amb una assistència que va superar les 60 persones cadascuna.

Així mateix, el IX “Concurs de Vins de Benissa” va comptar amb la participació d’un total de 54 vins i es va incloure com a novetat la possibilitat de tastar els vins del concurs per part dels assistents.

Respecte a la setmana gastronòmica, del 9 al 15 de març, els hostalers també han valorat molt positivament la setmana. Entre els 7 restaurants que han participat s’han servit més de 1.200 menús, el que ha superat totes les expectatives previstes. Els restaurants han destacat que el canvi de dates en la celebració de la mostra ha repercutit molt positivament en els seus establiments com un element desestacionalitzador.

En condicions normals, el mes de març, no té tanta afluència i es considera, a l’efecte de treball, com a temporada baixa. La procedència dels comensals va ser, en la seua majoria d’estrangers i d’espanyols procedents en la seua majoria de València i d’alguns pobles de la província d’Alacant. Alguns restaurants menys coneguts van tindre l’oportunitat de donar-se a conèixer entre el públic benisser.

Finalment, els restauradors van manifestar l’interés d’ampliar, en futures edicions, la setmana gastronòmica a una setmana més per a poder arribar a més públic ja que molts comensals van manifestar el seu interés per anar a tots els restaurants i la impossibilitat de visitar-los tots en una setmana.

L’Ajuntament ha pres ja nota de totes les aportacions i valoracions per a, passat el període estiuenc, realitzar tots els preparatius organitzatius de la III MOSTRA GASTRONÒMICA DE BENISSA.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?