General

L’acusació no es presenta en la declaració d’Abel Cardona ahir a Dénia

Els regidors de Reiniciem Benissa
Els regidors de Reiniciem Benissa

Els batles de Xàbia, José Chulvi, del PSPV, i de Benissa, Abel Cardona, de Reiniciem, no van voler llançar ahir les campanes al vol. Van declarar en qualitat d’investigats (abans imputats) davant el jutge de Dénia. Chulvi ho va fer després de denunciar-lo Ciutadans per fraccionar contractes. Cardona va comparèixer en acusar-lo el sindicat Csif de no formar expedient a un inspector de la policia local que va deixar un dels seus vells uniformes a un amic perquè es disfressara a les festes. Els batles es van mostrar confiats que aquestes causes ja no arribaran molt lluny. El mutis de les acusacions particulars (els seus advocats no van acudir a les declaracions) els fa pensar que les denúncies només perseguien que se’ls fotografiara entrant en un jutjat. Els dos van defensar davant el magistrat que no han comès cap irregularitat. En acabar, van evitar parlar sobre el possible arxiu, però els dos intueixen que, després de la declaració d’ahir, està més a prop.

Que els dos batles acudiren el mateix dia a declarar va ser pura coincidència. També va passar pel jutjat un tercer batle, el de Jesús Pobre, el socialista Javier Scotto, que és regidor de Seguretat a Dénia. Però va anar per a ratificar la denúncia per un possible delicte d’odi pels insults homòfobs que va proferir contra ell un policia local.

“He complert el tràmit que tocava. Respecte els temps judicials i ara cal esperar”, va dir Chulvi. Va subratllar que l’ajuntament, com va requerir el jutge, ja havia enviat els informes dels tècnics municipals que avalaven que “tot s’ha fet bé”. “Està tot explicat en aquesta documentació i, sí, ja es demanava llavors l’arxiu”, va precisar.

La denúncia per fraccionar contractes i serveis que pugen a 521.000 euros la va presentar Ciutadans. Ahir va donar l’espantada. En realitat, ja l’havia donada abans. No va dipositar la fiança de 2.500 euros exigida per a seguir com a acusació particular.

“Estic molt tranquil. Aquest equip de govern treballa amb bona fe i sense perjudicar ni beneficiar ningú”, va manifestar Abel Cardona en eixir del jutjat. L’advocat del Csif, el sindicat que va iniciar la querella contra el batle, tampoc va acudir. En aquest cas, el sindicat va traslladar els fets al Fiscal d’Alacant, que va veure indicis de possible prevaricació. El batle ha acabat en els tribunals per no formar expedient a un inspector de la policia local que va prestar un dels seus antics uniformes a un amic perquè es disfressara. En la denúncia, s’indicava que, en lloc de sancionar-lo, el batle l’havia promocionat.

“Que es deixen antics uniformes per a un teatre o una disfressa és una cosa que ha passat altres vegades a Benissa i mai ha ocorregut res. Sempre s’ha fet amb control i s’han retornat”, va exposar Cardona. “Aquesta causa no em preocupa”, va assegurar el batle.

Nota d’Infobenissa

A instància del sindicat CSIF s’incorpora a aquesta notícia la següent sol·licitud de rectificació.

  1. El sindicat CSIF no ha iniciat cap querella contra contra Abel Cardona, alcalde de Benissa.
  2. No existeix acusació particular, sinó acusació pública, essent el el Fiscal dels Jutjats de Dénia qui ha procedit a denunciar a l’Alcalde de Benissa.

Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?