General

La rosca de reis s’elabora encara als forns de Benissa

Maria Teresa i Pepa trauen del forn les rosques
Les forneres Maria Teresa i Pepa

Farina, llevat, ous, sucre, oli, aigua i llima. Aquests són els ingredients de les postres que ahir van presidir les taules de moltes llars de la nostra comarca: la rosca de reis.

Una tradició que ha portat de cap als forners, que no han donat abast farcint aquest dolç amb xocolata, crema, tòfona, nata, moca, moniato o cabell d’àngel. Per a gustos sabors.

Les cues per no quedar-se sense la seua rosca es van poder veure ja el dimecres en una de les pastisseries de la Marina Alta. Al Forn de Pa i Pastisseria La Puríssima María Teresa i Pepa, dues germanes forneres, es maldaven perquè tots pogueren tastar aquesta exquisidesa. Centenars de rosques es converteixen en el producte més venut junts als típics pastissets de moniato.

Al seu interior, i com marca la tradició, dues sorpreses ben ocultes pel que indiquen “el que vaja a tallar-lo ho faça sense maldat” ja que qui en la boca es trobe una cosa dura pot ser, en el pitjor cas la fava, o potser la figura.

La sort està tirada i cal seguir les instruccions que assenyalen “si la fava has trobat aquestes postres pagaràs, però si això és la figura, coronat i rei seràs”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?