General

La Coalició Compromís a Benissa sol·licita la baixada immediata de les contribucions al poble

La Coalició Compromís a Benissa ha emés un comunicat sol·licitant que la rebaixa d’impostos anunciada pel batle i la regidora d’Hisenda el dimecres passat siga immediata i que no calga esperar nou mesos per a aplicar-la.

Cal recordar que Juan Bautista Roselló i Francis Capó van anunciar en roda de premsa una baixada d’impostos consistent en sol·licitar al Ministeri d’Hisenda l’aplicació d’un coeficient reductor del valor cadastral aplicable a totes les finques urbanes del municipi. També van indicar que s’aplicaria una baixada del valor cadastral d’un 20% en els habitatges de la zona costanera, baixada de l’impost del fem en un 20% per a les xicotetes i mitjanes empreses i indústries i del 5% en l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, tot això a partir de l’any 2015. El batle va argumentar aquesta baixada en que el romanent de tresoreria, fins fa poc negatiu, mostra una xifra positiva d’1.400.000 euros.

Des de la Coalició Compromís volen informar que s’alegren del fet que les dades econòmiques en la tresoreria de l’Ajuntament de Benissa siguen tan bones, fruït del bon treball dels treballadors municipals de l’àrea econòmica, i sobretot, de l’esforç de tots els benissers.

Aprofiten també per a indicar que si les dades econòmiques són bones hui dia, podrien ser fins i tot excel·lents si, en primer lloc, els benissers cobraren el deute de la Generalitat que ja supera el milió d’euros, i que el govern benisser no ha fet absolutament res per intentar cobrar-lo, i si no s’hagueren destinat només fa 5 mesos, 1.120.789 euros per a pagar dos sentències perdudes al Tribunal Superior de Justícia (TSJ), una per l’ocupació il·legal d’una parcel·la a La Fustera i l’altra pel retard en el pagament de les certificacions d’obra a l’empresa SAOP-ETOSA-PROM Benissa UTE encarregada de construir l’IES Josep Iborra que puja a 773.771 euros.

La formació política està treballant, a més, en una altra possible rebaixa en la pressió fiscal que s’intentarà presentarar en la pròxima Comissió d’Urbanisme. Es tracta d’esbrinar la situació urbanística actual i exacta d’alguns PAI aprovats a Benissa, a dia de hui paralitzats, en alguns dels seus tràmits essencials o en la seua execució, per pròpia voluntat dels urbanitzadors. Compromís qualifica aquests plans urbanístics d’extemporanis i que no tenen cap sentit vista la inexistent demanda immobiliària; no obstant això aquesta situació genera que xicotets propietaris estiguen pagant un Impost sobre els Béns Immobles (IBI) per eixos terrenys que en cap cas correspon al benefici econòmic que poden traure en un futur llunyà.

Per últim, des de Compromís anuncien que en el pròxim ple ordinari presentaran una moció perquè els benissers puguen decidir en què es gasta el romanent de tresoreria i aprofiten per a lamentar que una rebaixa d’impostos siga utilitzada per l’equip de govern de forma electoralista.

 


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?