General

Juan Bautista Roselló: “Benissa no se’n va eixir mai de l’empresa de la planta de transferències de fem de Dénia”

El ple que va tindre lloc ahir a Dénia
El ple que va tindre lloc ahir a Dénia

Els ajuntaments compraran a Vaersa la seua part en l’empresa de la planta de fem.

Els ajuntaments de la comarca estan disposats a afrontar la compra de les accions que l’empresa pública Vaersa té en la societat Reciclatge de Residus la Marina Alta, titular de la planta de transferències de Dénia. Així, els municipis que formen art d’aquesta empresa adquiriran per uns 60.000 euros el 93% de les accions que té l’empresa pública en aquests moments.

La decisió que ara es traslladarà a l’administració autonòmica es va prendre ahir després d’algunes hores de debat entre els representants de les diferents localitats de la Marina Alta durant la reunió que va tindre lloc a la sala de sessions de l’ajuntament dianenc.

Els diputats provincials i batles de Benissa i Xàbia, Juan Bautista Roselló i José Chulvi, van apuntar al final de la reunió, que és la “postura més adequada, tenint en compte que Vaersa vol desfer-se de les accions i nosaltres creiem que la planta de transferències és per a la comarca i els ajuntaments som els més interessats a adquirir-les”.

Encara que als 60.000 euros caldria afegir la planta de transferències i el terreny, que no incrementaria molt el cost. De fet, Roselló va explicar que es farien càrrec del valor “residual de la planta més el valor del sòl”.

Per a la compra de les accions de l’empresa pública, els ajuntaments aportaran una quantitat econòmica proporcional a l’aportació de fem que cada municipi fa a la planta de transferències.

L’única cosa que canviarà quan els ajuntaments siguen propietaris de l’empresa serà la composició del nou Consell d’Administració.

Chulvi va comentar que en el que no hi haurà cap discussió serà en el compromís adquirit d’anar tots els ajuntaments de la mà per a millorar la gestió de la planta de transferències.

D’aquesta forma s’evitarà, com ja ocorreguera fa uns mesos per part de Benissa, l’anunci del possible abandó de la societat Reciclatge de Residus la Marina Alta.

Referent a això, el cap de l’executiu benisser, va aclarir que no se’n van eixir mai de l’empresa, però va explicar que a causa de la situació geogràfica de Benissa, “teníem un cost molt inferior, pràcticament del 50%, respecte a la seua transferència a través de la planta de Dénia”.

Millora de la gestió

No obstant això, va puntualitzar que una vegada millore la gestió i es facen les inversions i les millores tècniques previstes, “estem convençuts que la planta tindrà un resultat molt més òptim i que pot donar un bon servei”.

Roselló va recordar que l’objectiu de la planta de transferències no és un altre que abaratir costos que haurien de suportar cada ajuntament per traslladar els seus residus al punt d’abocament.

Per això el que es va traslladar a la resta de batles i representants dels ajuntaments presents a la reunió d’ahir és que “nosaltres anem a treballar conjuntament amb tots els municipis perquè els costos siguen proporcionals i equilibrats per a poder portar els residus a la planta de transferències de Dénia o qualsevol altra de la comarca”, va concloure Juan Bautista Rosselló.

Amb la decisió adoptada i a l’espera del pronunciament del Consell, el que queda clar és que seran els propis municipis els que controlaran el tema dels costos del fem i la seua repercussió en la butxaca dels contribuents.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?