General

Iberdrola senta, de nou, a la banqueta als #Cofrentes17 i Greenpeace convoca una twitteracció

Els acusats de protestar a Cofrents davant les portes de la Ciutat de la Jústicia de València
Els acusats de protestar a Cofrents davant les portes de la Ciutat de la Jústicia de València

En aquests moments els 17 de Cofrents estan, una altra vegada, a la banqueta de l’Audiència Provincial de València per a ratificar una vegada més la seua innocència. Juntament amb ells està també Mario Rodríguez, director executiu de Greenpeace, per la seua responsabilitat com a representant de l’organització. Tots junts s’enfronten, de nou, a possibles penes de dos anys i vuit mesos de presó, així com a una multa i indemnitzacions de quasi 360.000 euros per a Greenpeace.

No és la primera vegada que Iberdrola vol tancar-li la boca a Greenpeace. El 2007 la “companyia elèctrica més verda” demanava 9 mesos de presó per als activistes de Greenpeace que havien pintat “Stop CO2” en una altra xemeneia, la de la seua central tèrmica de carbó de Pasaia que hui està tancada. Llavors la justícia va estar del costat de la defensa del medi ambient, igual que la primera sentència dictada en el cas de Cofrents, que explica que els activistes de Greenpeace no van alterar l’ordre públic.

La sentència va absoldre dels delictes de desordres públics i lesions els 16 activistes i de tots els delictes al fotoperiodista independent, que també està hui a la banqueta.

El que no figura en la sentència són les últimes paraules de l’acusació per part d’Iberdrola “No els pot eixir gratis”, i sembla clar que “la reina de l’oligopoli elèctric” vol complir la seua amenaça. Amb aquesta actitud bel·ligerant, Iberdrola confirma que el seu interès real no és ser una empresa compromesa amb la societat, que s’esforça a promoure l’ètica, generar confiança a través del diàleg, i apostar per les energies netes i competitives com diu el seu President Sánchez Galán, sinó que s’esforça per “emmordassar” el moviment ecologista per a seguir enriquint-se amb l’energia nuclear.

La participació pública de totes les persones és imprescindible, i és un dret, en la presa de decisions respecte a l’ampliació de la vida de les centrals nuclears, i igual que la justícia ha de seguir vetllant pels drets ciutadans que protesten pacíficament, aquest dret no pot ser fet callar per les empreses que obtenen beneficis d’un negoci els riscos del qual i costos socials són a càrrec de la ciutadania.

 

Greenpeace ha convocat una twitteracció amb el hashtag #Cofrentes17 per a mostrar el rebuig cap a l’actitud d’Iberdrola.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?