General

Els alumnes de l’IES Josep Iborra van hui a la vaga contra la reforma educativa (actualitzada)

IES Josep Iborra
IES Josep Iborra

Els alumnes de l’IES Josep Iborra de Benissa s’han adherit a la vaga convocada per a hui pel Sindicat d’Estudiants a nivell estatal per mostrar el seu rebuig a la reforma educativa impulsada pel Ministeri d’Educació.

El Sindicat d’Estudiant demana la retirada immediata de la LOMCE, el decret de beques i l’augment de les taxes. Defensa el model d’immersió lingüística i rebutja l’obligatorietat de la religió en l’educació pública, es mostra en contra d’un model que s’assembla cada vegada més a l’escola franquista, i reclama que es paralitzen tots els retalls al sector educatiu públic.

Els alumnes que poden fer vaga són els de 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, necessitant d’una autorització dels seus pares per poder fer-la, ja que en cas contrari seria comptat com una falta d’assistència.

Seguiment de la vaga

Segons informen des del centre el seguiment entre els alumnes a dret a vaga ha sigut del 99,56%. Entre els alumnes de primer cicle d’ESO, que no tenen legament dret a fer vaga, el seguiment ha sigut del 57,19%.

Deute de Conselleria amb el centre

Per altra banda, des de l’IES Josep Iborra informen que la Conselleria d’Educació deu 90.000€ al centre i que l’últim pagament que van fer va ser al mes de febrer, una situació que esdevé cada cop més insostenible per al centre.

Manifestació per la defensa del serveis públics

Cal recordar que el pròxim dissabte 23 de novembre a Dénia (12.00h, Plaça Arxiduc Carles) hi ha convocada una manifestació sota el lema “Defensem els serveis públics, les pensions i les persones” que ha estat convocada per la Plataforma d’afectats per les Hipoteques de Dénia (PAH), la Plataforma per la defensa de la llei de dependència de la Marina Alta, la Plataforma per l’educació pública de la Marina Alta, la Plataforma per la defensa de la sanitat pública de la Marina Alta, Comissions Obreres del País Valencià (CC.OO.), Intersindical Valenciana (IV), Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Partit Socialista del País Valencià (PSPV), Partit Comunista del País Valencià (PCPV), Coalició Compromís, Els Verds del País Valencià i Esquerra Unida del País Valencià (EUPV).


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?